2024. április 25. 08:21
KezdőlapMoto2Portimao - Schrötter megtartotta első helyét

Portimao – Schrötter megtartotta első helyét

Bár az gyakorlás elején nem volt kegyes az időjárás a Moto2-es mezőnyhöz, a harmadik szabadedzés utolsó szakaszában javulni kezdett a pálya és ezzel együtt a köridők is. Schrötter első helyét nem veszélyeztette senki, de a mezőny többi része alaposan átrendeződött.

Ismételten a Moto2-esek gurulhattak a pályára a legzordabb körülmények között, szakadó esőben és erős szélben indult a harmadik szabadedzés a középső géposztályban. A versenyzők az aszfaltcsíkra gurultak, hogy tapasztalatot szerezzenek a pályán, de a nagyon vizes aszfalton köridő javítások nem történtek az első szakaszban.

Íme egy videó annak érzékeltetésére, hogy milyen körülmények között köröztek a középső géposztály pilótái:

21 perccel a leintés előtt már olyan időjárás uralkodott, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést.

Az újraindítás után az eső elállt, de az aszfalton rengeteg víz gyűlt össze, ami azonban nem rettentette el a versenyzőket és fokozatosan a pályára merészkedtek.

Jorge Navarro bukott 9 perccel a intés előtt. Beaubier is közel állt az eséshez, de hatalmasat mentett és végül talpon maradt. Manuel Gonzalez a 4-es kanyarban vesztette el versenygépe felett az uralmat.

A hatalmas mentés az amerikaitól:

Az edzés utolsó szakaszára a körülmények elkezdtek javulni és ezzel együtt a köridők is. Zaccone volt az első, aki Q2-es időt jelentő kört tudott motorozni, ezzel Vietti kiesett a Q2-es helyekről. Ez nem tartott azonban sokáig, az olasznak sikerült beverekednie magát a top10-be, egészen a második helyig repítette magát.

Aldeguernek is sikerült nagyot javítania, 2 és fél perccel a leintés előtt hetedik pozíciót érő időt ért el. Ezen még tudott faragni, így végül a harmadik időt motorozta. A pénteki nap legjobb idejét birtokló Schrötter a boxból figyelte az eseményeket, hiszen olyan mértékű javulás nem volt látható, ami veszélyeztette Q2-es időmérős indulását.

Az utolsó percekben több versenyző is javulni kezdett, igazi tűzijátékot láthattunk. Roberts volt nagyon jó körön, de bukott, így nem tudta átvenni a vezetést. Kisebb meglepetésre Lorenzo Dalla Porta javított egy hatalmasat és hetedik helyet érő időt motorozott az edzés legvégén.

Schrötter és Dixon voltak csak, akik nem javítottak pénteki idejükön, de a német versenyzőt így sem tudták legyőzni az összetettben, míg a brit pilóta az ötödik helyen zárta a szabadedzéseket.

A tűzijáték után az első tíz sorrendje így alakult: Schrötter, Vietti, Aldeguer, Lowes, Dixon, Kubo, Dalla Porta, Arenas, Beaubier, Roberts.

Portimao – Moto2 kombinált végeredmény: