2024. április 25. 07:18
KezdőlapSuperbikeEddigi legjobb eredményét hozta Andrea Locatelli

Eddigi legjobb eredményét hozta Andrea Locatelli

Kellett hozzá Rea és Razgatlıoğlu kiesése is, de a körülmények a legkevésbé sem zavarják: Andrea Locatelli második lett az utolsó asseni WSBK-futamon.

Érdekes végeredmény született az assena Superbike-forduló harmadik futamán. Miután Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea kiütötték egymást, a futamot Álvaro Bautista utcahosszal tudta megnyerni. Ilyen körülményrendszerben Bautista győzelme nem volt meglepő, a mögötte jövők nevei annál inkább. A második helyet ugyanis Andrea Locatelli és Iker Lecuona szerezték meg.

Miután Andrea Locatelli a 2020-as Supersport-világbajnoki címe után 2021-ben fellépett a WSBK mezőnyébe, első évében a legjobb eredménye négy darab harmadik hely volt. Idén, első dobogós helyezésével rögtön megfejelte ezt, miután második lett.

Csodálatos volt dobogóval zárni!” – lelkendezett Locatelli. „Péntek óta az volt a célom, hogy dobogót szerezzek, és végül egy kicsit szerencsésen, de sikerült is ezt megszereznünk. Kicsit sajnálom Toprakot és Jonnyt, hiszen a srácok nagyon gyorsak voltak, és minden versenyen harcolni akarnak. De ilyen a versenyzés. Ha látom a lehetőséget a dobogóra, akkor megpróbálom nyomni és mindent megtenni ezért. (Az elején) egy kis időt vesztettem, és volt egy kis különbség Ikerrel szemben. Ezért megpróbáltam nyomni, hogy csökkentsem a lemaradást és utolérjem őt. Végül előtte értem célba, szóval nagyon boldog vagyok. Szerettem volna követni Álvarót is, de egyelőre ez nagyon nehéz. Olyan gyorsan megy! Egy kicsit javulnunk kell, de most fontosak a pontok és az eredmények. Folytatnunk kell ezt a munkát, és a lehető legjobban felkészülni a hétvégére pénteken, hogy a következő futamon ismét dobogót szerezzünk.

Dobogójának köszönhetően Andrea Locatelli jelenleg 55 ponttal áll a tabella negyedik helyén.