2024. április 19. 01:28
KezdőlapSuperbikeEgy "kib*szott aligátoron" lett ötödik Assenben Scott Redding

Egy „kib*szott aligátoron” lett ötödik Assenben Scott Redding

Scott Redding egy bravúros ötödik helyet szerzett az asseni Superbike-hétvégén. Ezt viszont nem merné, nem is akarja még tendenciának nevezni.

Kellett hozzá Razgatlıoğlu és Jonathan Rea bukása, de attól még tény: Scott Redding a harmadik asseni futamon ötödikként ért célba. Az angol a nyitóhétvégén még kifejezetten sokat panaszkodott, miután elég nehézkesen indult az élete a BMW motorján. Ahhoz képest ez most egy kiváló eredmény, de a 29 éves motoros szerint ettől sem szabad elragadtatniuk magukat. Ahogy az aragóniai hétvégén látottaktól sem szabad letargiába esniük.

Istenigazából semmi nem változott” – szögezi le Redding. „Ugyanazok voltak a köridők, vagy mondjuk azt, hogy néhány tizeden belül. Nem rajtoltam jobban sem, csak volt egy káosz az elején, amiből jól és szerencsésen jöttem ki. Aztán pedig ott volt Johnny és Toprak ütközése, ami után csak azt akartam, hadd álljak be mögéjük.

Azért Redding megküzdött a BMW-jével, aminek leírásához, nos… egy elég érdekes hasonlatot választott.

Alapvetően egyébként jól éreztem magamat a motoron. Meg tudtam előzni (Michael Ruben) Rinaldit, Alex (Lowes)t… Jó volt, leszámítva azt, hogy 110 százalékon birkóztam a motorommal. Olyan volt, mint egy kib*szott aligátor, vagy nem is tudom, úgy rázkódott végig. Aztán pedig lett egy kis lyuk a hátsó gumi jobb oldalon. Emiatt aztán a végén nem volt már hátsó tapadásom. Onnantól már csak be akartam fejezni, meg is előzött Alex és Bassani. Próbáltam én még védekezni, de nem volt meg hozzá a tapadásom.

Redding szerint nem nagyon lehet mit kiemelni javítandó területként, de ha egyet mégis említene, az az egykörös tempó. „Nagyon messze vagyunk. Igaz, most már jobb a helyzet, mint az első hétvégén volt, de azt hiszem, 2 másodperc körüli időt nyertem a balesetben. Néha jó, néha túl sokat vesztünk. Nincs benne konzisztencia. Pedig ez egy nagy faktor.

Redding ötödik helyének köszönhetően feljött a tabella 12. helyére 19 ponttal.