2024. április 24. 07:49
KezdőlapMotoGPBagnaia: "Próbáltam fájdalomcsillapító nélkül menni, de nagyon fájt."

Bagnaia: „Próbáltam fájdalomcsillapító nélkül menni, de nagyon fájt.”

A Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia a pénteki nap harmadik leggyorsabb köridejét érte el.  A ducatis arról nyilatkozott, hogyan fejlődött az elmúlt időszakban, és hol tart most vállsérülése.

Bagnaia harmadik helyezése az első napon több szempontból elégedettségre adhat okot az olasz számára, hiszen sérülése sem jött még rendbe 100%-ban, ennek ellenére tudott gyors kört motorozni, illetve lemaradása is minimális, 0,200 másodperc volt a címvédő, Quartararóval szemben. „Ott folytattuk, ahol Portimãóban abbahagytuk. Jó az érzés, keményen tudok fékezni és gyorsan benni a kanyarokat.”

„Végre megtaláltuk azt az érzést, ami hiányzott, és ez segített abban, hogy magamra koncentráljak. A használt gumikon is jól éreztem magam, és a leggyorsabb kört a közepes keveréken tettem meg, ami nagyon fontos számomra. Most folytatnunk kell.”

Amíg több rivális panaszkodott a kemény gumikeverékre, addig a ducatis versenyző elégedett volt vele. „Számomra a kemény gumi sokkal jobb volt, mint a közepes változat. A második edzésen már az elejétől kezdve jó érzésem volt. Ha a versenyen is olyanok lesznek a körülmények, mint ma, akkor a kemény gumi rendben lesz. Azonban sokkal melegebbnek kell lennie.”

„Most pontosan azt csinálhatom, amit szeretnék, és gyors vagy, ha oda tudod tenni a motort, ahova akarod. Az első ilyen alkalom Portimãóban volt, és itt is ugyanez a helyzet” – mondta Bagnaia. „Hosszú volt az út, de végre megvan az érzés, amit kerestünk. Nem akarom azt mondani, hogy itt a győzelemért fogunk harcolni, mert még túl korai, és Fabio Quartararo nagyon gyors volt ma, ahogy a Suzuki versenyzői is. De ha így folytatjuk, akkor biztosan felkészültebben vágunk neki a versenynek.”

Portimãóban beszedett vállsérülése azonban még nem jött helyre, fájdalomcsillapító nélkül még nem tud motorozni. „Próbálkoztam ma anélkül, de nagyon fájt. Aztán bevettem egy kis adagot. De nem annyit, mint a portimãói versenyen. Vasárnap biztosan ugyanolyan adagra lesz szükségem, mint Portimãóban”.