back to top
2024. május 26. 17:14
KezdőlapMotoGPMárquez: A jerezi nézők tartottak a motoron

Márquez: A jerezi nézők tartottak a motoron

Egy újabb valószerűtlen mentést láthattunk Marc Márquez részéről a Spanyol Nagydíjon. Ez is kellett ahhoz, hogy negyedik lehessen.

Dobogós helyen is állt Marc Márquez a Spanyol Nagydíj során, végül a negyedik helynek is örülnie kellett. A dobogó legalsó foka végül Aleix Espargaróé lett, amivel az Aprilia elvesztette a privilégiumait 2023-ra. Kellett ehhez Márquez hibája, amely során egy földöntúli mentéssel kellett motoron tartania magát. A nyolcszoros világbajnok ebben a közönségnek is hálás.

Nem volt ilyen mentésem az elmúlt két évben” – idézi fel a történteket Márquez. „A jobb oldalon megpróbálva ezt teljesen máshogy fog az egész kinézni. De a bal oldal oké. Szerencsére kontrollálni tudtam a történteket. Ehhez persze kellett a jerezi közönség, ők emeltek fel ott engem. Ugyanis akkor én ott teljesen lefeküdtem már. Csúszott mindkét kerék, mégis fel tudtam állni. Mindenképp pozitívumként kell értékelnünk ezt a negyedik helyet.

Márquez negyedik helye a legjobb a 2022-es szezon eddig teljesített versenyein. Igaz, lemaradása így is 12 másodperc volt a futamgyőztes Bagnaia mögött.

Be kell ismernünk, egyelőre nem állunk készen arra, hogy a bajnokságért harcoljunk. Jelenleg két versenyző van, akik a tempót illetően kiemelkednek a mezőnyből, ők Fabio (Quartararo) és Pecco (Bagnaia). Az előszezon alapján is ők voltak a favoritok, most pedig ott is vannak. Szerencsére egyre közelebb vagyunk hozzájuk, bár az irányt, amerre el kellene indulnunk, egyelőre még keressük. Próbálok dolgozni azon, hogy hozzáigazítsam a stílusomat az új motorhoz, jelenleg ezzel telik el a legtöbb idő.

Negyedik helyének köszönhetőn Marc Márquez jelenleg 44 szerzett ponttal a tabella kilencedik helyén áll.