2024. április 19. 23:25
KezdőlapMotoGPBagnaia: Visszatértem!

Bagnaia: Visszatértem!

Először nyert 2022-ben Francesco Bagnaia. A Spanyol Nagydíj során az olasz minden egyes kört az élen töltött, így érthetően megjött az önbizalma.

Fabio Quartararo csak megszorongatni tudta, legyőzni nem: Bagnaia Jerezben első győzelmét szerezte 2022-ben. Az olasz ráadásul már a pole-ból is indulhatott, valamint rajt-cél győzelmet aratott. Imponáló magabiztosság tehát a Ducati motorosától, amit láthattunk vasárnap.

Életem egyik legjobb rajtja volt” – lelkendezik Bagnaia. „Ezzel a motorral mindig nagy küzdelem, hogy ne egykerekezzek a rajtnál. Ott viszont minden tökéletesen alakult. A kettes kanyarban figyelnem kellett, mert hallottam, hogy ott van Fabio mögöttem. Aggódtam a 12-es kanyarban, mert tudtam, hogy ott nagyon erős. Az első körben csak őt igyekeztem akadályozni, aztán kezdtem tempót menni.

Ez elég jól sikerült Bagnaia részéről. És ez kellett is ahhoz, hogy ismét helyzetbe hozza magát. „Optimista voltam a tesztek után, de aztán a valóság kicsit mást hozott nekünk. Küszködtem. Aztán viszont sikerült összehangolni a stílusomat a motorral. Ehhez a motorhoz kicsit más kell, mint korábban. Most pedig visszatértem. Eszerint kell folytatni a továbbiakban. Több pontot viszont nem szórakozhatok el, mert már így is 33 pont a lemaradásom. Itt az ideje felzárkózni kicsit.

A vb-tabellát Fabio Quartararo vezeti 89 megszerzett ponttal, ez héttel több, mint amennyivel Aleix Espargaró rendelkezik. Győzelmének köszönhetően, amely egyben első dobogója is volt 2022-ben, Pecco Bagnaia jelenleg 56 ponton áll.

ForrásCrash.net