2024. április 25. 01:24
KezdőlapSuperbikeA rivális szerint nem olyan rossz a BMW, mint azt mondják

A rivális szerint nem olyan rossz a BMW, mint azt mondják

A Kawasaki motorosa, Alex Lowes szerint egyáltalán nem olyan rossz a BMW helyzete, mint ahogy azt kommunikálják kifelé.

Bár a győzelemre nincs esélyük, azért a BMW motorosai hoztak már szép eredményeket a 2022-es szezon során. Aragóniában a gyári istállónál van der Mark nem tudott ott lenni sérülés miatt, Ilja Mihalcsik viszont egyszer nyolcacikként futott be. Még jobban ment a Bonovo Action versenyzőinek, Loris Baz Spanyolországban hetedik is volt, és Assenben is mellétett két további hatodik helyet. Hollandiában már felzárkózott melléjük a gyári BMW is, ekkor Scott Redding a harmadik futamon már ötödik tudott lenni, Michael van der Mark pedig lábtörése után visszatérve rögtön egy bravúros nyolcadik hellyel vétette észre magát.

A legjobb BMW-s jelenleg a tabella tizedik helyén a korábban már említett Loris Baz. És bár a gyártók versenyében a németek utolsók, a kawasakis rivális, Alex Lowes szerint a lemaradásuk egyáltalán nem látványos.

Egyáltalán nem volt meglepetés, hogy velük harcoltam” – kezd bele Lowes a Motorsport.com kérdésére. „Nézd meg Mikey-t (Michael van der Mark – a szerk.). Egy lábon lett nyolcadik! Egyáltalán nem léptek vissza, egyszerűen Scott máshonnan érkezett, és át kell állnia. Ez pedig időbe telik. Ha meg Michael még téli tesztet is tudott volna teljesíteni… Tavaly vele harcoltam a dobogóért az első hétvégén.

Egyáltalán nem léptek vissza. A versenyek nagyon szorosak, és ott vannak ők is. Ha Mikey majd egészséges lesz, még előrébb léphetnek. Egyáltalán nincsenek annyira messze, mint ahogy azt ők gondolják.