2024. március 29. 06:24
KezdőlapMotoGPDovizioso: A Yamaha egyértelműen Quartararóra koncentrál

Dovizioso: A Yamaha egyértelműen Quartararóra koncentrál

Az olasz pilóta teljes mértékben támogatja azt az irányvonalat, mely szerint a francia világbajnok tapasztalataira építsen a csapat.

Az eddigi futamok alapján egyre inkább körvonalazódik a tény: A Yamahával idén csak Quartararo bír. Sem Morbidelli, sem a két szatellit versenyző, Dovizioso és Binder sem volt képes eddig robbantani a hangvillások közül.

Quartararo is jelentősen küzd a géppel, de úgy tűnik, felül tud kerekedni a nehézségeken, a többiek azonban egyelőre nem.

Dovi a következő gondolatokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban:

„Nem tudok jobb tapadást elérni azáltal, hogy módosítjuk a beállításokat. Előre megtervezett lépésekre lenne szükség, de ezek egyelőre nem állnak rendelkezésre. Egyértelmű, hogy jelenleg Fabio a favorit, hiszen ő a bajnoki címért harcol. Neki nem a tapadással van problémája, így afelett voltaképp elsiklik a csapat. Ez teljesen érthető számomra. Quartararónak inkább a sebességgel vannak gondjai.”

Azon túl, hogy a Yamaha elsődleges célja, hogy Fabio Quartararo megvédje a címét, igyekeznek minél hamarabb szerződést hosszabbítani a franciával.