2023. június 05. 15:33
KezdőlapMotoGP19 éves már Rossi és Gibernau elképesztő Le Mans-i csatája

19 éves már Rossi és Gibernau elképesztő Le Mans-i csatája

- Hirdetés -

Ha már jön a MotoGP Francia Nagydíja, az egyik legemlékezetesebb csatát Le Mans-ban Valentino Rossi és Sete Gibernau vívta 2003-ban.

Változó időjárási körülmények között minden adott egy őrült versenyhez. Nem volt ez másképp a 2003-as Francia Nagydíjon sem, ahol Le Mans-t jó szokásához híven eső áztatta. 15 kör után meg is szakították piros zászlóval a versenyt, hogy aztán 13 további körre indítsák újra azt, némi késéssel.

A 13 kör során tulajdonképpen soha egy pillanatra nem szakadt el egymástól Valentino Rossi és Sete Gibernau. A Doktor, valamint spanyol riválisa oda-vissza előzgették egymást az egész verseny során, hol egyik, hol másik versenyző volt az élen. Ehhez kiváló színpadot adott a felszáradó francia pálya, ahol könnyű volt hibázni.

- Hirdetés -

Hibáztak is bőséggel a motorosok, ennek is volt köszönhető a kimondottan látványos verseny. A hondás márkatárs Sete Gibernau meghajtotta rendesen a pénzéért a riválist, olyannyira, hogy végül ő volt az, aki elsőként haladt át a célvonalon. Gibernau számára egyébként 2003-ban reálisnak tűnhetett még akár a vb-cím is, nem volt ugyanis sokkal lemaradva Rossitól. Gibernau hátránya Németország és a sachsenringi futamgyőzelem után például mindössze 27 pont volt.

A spanyol viszont ezt követően nem nyert több futamot abban a szezonban, így tulajdonképpen díszkíséretet biztosított Rossi világbajnoki címéhez.

Sete Gibernau és Valentino Rossi Le Mans-i csatája:

SourceMotoGP
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -