2024. április 16. 06:02
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Nem lenne meglepetés, ha csak a 10. helyen végeznék

Marc Márquez: Nem lenne meglepetés, ha csak a 10. helyen végeznék

A spanyol világbajnok úgy véli, a pár óra múlva megrendezésre kerülő francia futamon nincs esélye a dobogóra.

Marc Márquez azzal számol, hogy a francia nagydíjat valahol az 5. és 7. hely környékén zárja majd. Jobban örülne, ha hűvösebb lenne az idő, de a MotoGP rajtjának időpontjában előreláthatólag 26 fok lesz a levegő hőmérséklete. Jelenleg borult idő van Le Mans-ban, de délutánra nyoma sem lesz a felhőknek. A spanyol versenyző szerint, egy közepes rajttal maximum a 10. helyig juthat.

„A szezonkezdés rendkívül nehéz volt számomra, a helyzetünk nem volt egyszerű. Először meg kellett értenünk ezt és elfogadni. Nem szeretnék rögtön mindent beleadni, mert egyértelmű, hogy nincs meg a tempónk ahhoz, hogy a dobogós helyezésekért harcoljunk. Ez a tény versenyről versenyre egyre egyértelműbbé válik. Minden alkalommal, ha sikerült megközelítenem az elöl haladókat, annak bukás lett a vége. Túl kell hajtanom a motort, de ez nem oldja meg a problémánkat.”

„Ha nem sikerül tökéletesen a rajt, az is elképzelhető, hogy a 10. helyen landolok. Őszintén szólva, nem lepődnék meg. Természetesen nem ebben a pozícióban szeretnék maradni, de jelenleg ez a helyzet. Mindenki azon fáradozik, hogy fejlődni tudjunk, de ahogy egyre inkább haladunk a többi európai futam felé, egyre inkább kiderül, hogy a szűk, keskeny vonalvezetésű pályákon csak tovább gyűlnek a problémák.”