2024. március 29. 00:43
KezdőlapMoto2Augusto Fernándeznek megszakadt 2,5 éves nyeretlenségi sorozata

Augusto Fernándeznek megszakadt 2,5 éves nyeretlenségi sorozata

Augusto Fernández magabiztosan nyerte a le mans-i futamot a középső kategóriában. Pedro Acostával elhúztak a mezőnytől, majd csapattársa az élről bukott, így Fernández egyedül motorozott a célig.  

Tíz körön keresztül álomszerű teljesítményt nyújtott a Red Bull KTM Ajo csapat a Francia nagydíjon. A pole-ból induló Pedro Acosta és a kvalifikáció harmadik helyezettje, Augusto Fernández is elhúzott a mezőny többi tagjától, és ketten küzdöttek a győzelemért. Acosta jó úton volt ahhoz, hogy a Moto2 történetének legfiatalabb győztese legyen, amíg a 11. körben hibázott és kiesett. „Kár, hogy így fejeztem be a versenyt” – ismerte el Acosta lehangoltan. „De a pozitívumot magammal viszem. Ez volt az első hétvége, amikor igazán versenyképes voltam. Fejlődünk, és továbbra is keményen dolgozunk, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz.”

A látszat ellenére Fernándeznek sem volt egyszerű futama.  Az összességében negyedik győzelmével egy hosszú időszak ért véget a spanyol számára, hiszen 2019-ben Misanóban állt utoljára a dobogó legfelső fokán. De ahogy Fernández utólag beszámolt róla, az Acosta bukása utáni 14 körben nem volt biztos a siker, hiszen sokat veszített a koncentrációjából. „Kemény verseny volt, mert sokáig egyedül motoroztam. Amikor az elején Pedróval mentem, egymást hajtottuk, ami megkönnyítette számomra a motorozást”.

„Amikor Pedro elesett, rájöttem, mekkora előnyöm van a többi versenyzővel szemben. Ennek következtében a koncentrációm egy kicsit visszaesett. Ezután megpróbáltam az üldözők tempójához igazítani a ritmusomat, és nem hibázni. Hosszú verseny volt, de nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.”

Aki Ajo is elégedetten nyilatkozott: „Elégedett vagyok a csapat által az elmúlt hetekben elért fejlődéssel. Különösen Augusto a győzelem után nagyobb önbizalommal vághat neki a szezon hátralévő részének. Az eredmény levesz valamennyit a nyomásból, amit magára helyezett. Pedro is nagyon gyors volt ezen a hétvégén, és fontos tapasztalatokat gyűjthetett a versenyen. A bukás része volt a tanulási folyamatának, meggyőződésem, hogy előbb-utóbb ő is győzni fog.”