2024. március 29. 16:50
KezdőlapMotoGPMir: Nincs szerencsénk

Mir: Nincs szerencsénk

Mindkét Suzuki pont nélkül tért haza a francia futamról. Mirnek különösen fájt a kiesés. Szerinte minden hibát elkövettek, amit csak lehet.

A jelenleg a világbajnoki pontversenyben a 9. helyet elfoglaló spanyol számára rendkívül fájdalmas az elmúlt időszak. Mióta a Suzuki bejelentette év végi kivonulását, természetes, hogy versenyzőik zaklatottabbak mentálisan.

„Jelenleg nincs szerencsénk, pedig szükségünk lenne rá” – kezdi Mir.

„Van pár nullázásunk sajnos, pedig tényleg a versenyzésre összpontosítok. A csapat jelenlegi helyzete azonban jelentősen rányomja a bélyegét a teljesítményemre. Függetlenül attól, hogy a tempónk tökéletes volt egészen a bukásig, rendkívül fájó időszak ez most számomra.”

„Ha a világbajnoki címért harcolsz, rendszeresen dobogós helyezéseket kell szállítanod. Egész évben erre összpontosítok, hogy ez sikerüljön. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan fog is. Az jelentősen emelné az önbizalmam.”

„Az aerodinamika megnehezíti az előzést, mivel kevesebb levegőt érzel, van némi turbulencia, és a vákuum szinte ráhúz az előtted lévő versenyzőre. Jerezben ez nagyobb problémát jelentett, mint Le Mans-ban. A francia futamon közelebb tudtam kerülni a versenytársakhoz. Amennyi hibát csak elkövethettünk a szezon kezdete óta, azt el is követtük. Optimistának kell maradnunk és jó eredményeket hozni. Nem egyszerű most senki helyzete a csapatnál, nagyszerű szakemberek, de nem látszik rajtuk semmi.”