2024. április 13. 20:14
KezdőlapSupersportSebestyén Peti megújultan érkezik Estorilba!

Sebestyén Peti megújultan érkezik Estorilba!

Három hét szünet után Portugáliába érkezik a Superbike-világbajnokság mezőnye. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével  versenyző Sebestyén Peti vállsérüléséből felépülve újult erővel várja a világbajnokság harmadik fordulóját.

A magyar pilótánál az első aragóniai hétvégén jelentkeztek először a vállproblémák, amik egyre jobban hátráltatták a versenyzésben. Bár Assenben az egykörös tempó bíztató volt, a versenytávot Peti nem tudta végig teljesíteni, vasárnap pedig már az orvosok sem engedték motorozni. Hollandiából visszatérve a csapat közreműködésével, Peti azonnal Olaszországba utazott, ahol Dr. Porcellini, az olaszok elsőszámú vállspecialistája instabilitást diagnosztizált a vállában. Az elmúlt hetekben fókuszált rehabilitáció zajlott, az indulás előtti vizsgálaton pedig jelentős javulást állapítottak meg.

„Hollandia után elég csalódott voltam, hiszen érezhető volt, hogy egy egészséges vállal, erős hétvégét futhattam volna. Igyekeztem minél gyorsabban átállítani az agyamat és a gyógyulásra koncentrálni. Nagyon szépen köszönöm a csapatnak a gyors közbenjárást, illetve a HUMDA-nak is, akik Magyarországon is segítettek, hogy minél komplexebb kezeléseken tudjak részt venni. Talmácsi Gáborral teszteltük kicsit a vállam az R3-ason, a csapatnál Ravennában pedig indulás előtt a 600-as edzőmotorommal is tudtunk egyet edzeni, így ki tudtam próbálni, hogy valóban sokkal jobban működik a vállam. Nagyon várom ezt a hétvégét, szeretem az estorili pályát, illetve nagy örömre szolgál, hogy Fekete Bálint mérnök is csatlakozik a csapathoz a hétvégére. Úgy gondolom itt az ideje, hogy összeálljanak a dolgok egy mindenki számára méltó eredményre!”mondta el a HUMDA pilótája.

A portugáliai fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, az időeltolódás miatt, egész hétvégén a megszokottnál egy órával későbbi időpontban várható a program. A szombati időmérőt az Arena4-en, a versenyt az Eurosport 2-n, és a vasárnapi futamot az Arena4+-on lehet majd követni.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

  1. Szabadedzés: 12:25 – 13:10
  2. Szabadedzés: 17:00 – 17:45      Streaming: worldsbk.com

Live Timing: worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 11:25 – 11.45         ARENA 4 TV! ÉLŐ  

I. Futam 16:15     Eurosport 2  ÉLŐ

Vasárnap:

II. Futam 13:30     Arena4+