2024. április 27. 00:52
KezdőlapSuperbikeGerloff munkája kifizetődhet

Gerloff munkája kifizetődhet

Két évvel ezelőtt Estorilban teljesítette legeredményesebb futamát Garrett Gerloff. Az amerikai azt reméli, idén is hozza a kötelezőt.

A 26 éves texasi versenyző volt 2020. felfedezettje. Attól függetlenül, hogy sem a pályákat, sem a gumikat, sem pedig a Yamaha R1-et nem ismerte, a szezon második felére az egyik legjobb pilótává avanzsált a mezőnyben. Brillírozott a két évvel ezelőtti portugál hétvégén: 3. volt a Superpole-on, szintén 3. az első futamon, és még sorolhatnánk.

2022-ben azonban eddig magához képest haloványabb teljesítményt nyújt az amerikai. Assenben mindössze 7. lett. Ez az eddigi legjobb eredménye, az összetett pontversenyben pedig a 11. helyen áll.

Talán a portugál nagydíj segítségére lesz abban, hogy visszanyerje megszokott formáját:

„Assenben újra bizonyítani akartunk, de ez nem sikerült. Alig vártam Estorilt, mert nagyszerű emlékeim vannak erről a pályáról. Ezen kívül a Yamaha R1 is tökéletesen illik ennek a pályának a vonalvezetéséhez. Jó hétvégét szeretnénk zárni, hogy munkánk végre kifizetődő legyen. Pénteken mindent bele fogunk adni, amennyi csak tőlünk telik.”