2024. április 18. 13:01
KezdőlapSuperbikeGerloff sem folytathatja az estorili hétvégét

Gerloff sem folytathatja az estorili hétvégét

Miután a 3. szabadedzésen a 13-as kanyarban nagy sebességnél bukott, a GRT Yamaha versenyzőjét, Garrett Gerloff-ot alkalmatlannak nyilvánították az estorili WorldSBK hétvége hátralévő részére.

Gerloff szabadedzéseken végig remekül szerepelt – a pénteki napot az összesített időeredmények alapján a harmadik helyen zárta. Szombaton az első tízbe javított volna, mielőtt az edzés utolsó szakaszában balesetet szenvedett. Az esés következményeként Gerloff „mély sérülést” szenvedett a bal térdén. Az orvosi vizsgálatok után megállapították, hogy a hétvége hátralévő részét ki kell hagynia.

Gerloff a hétvégét megelőzően nagyon bizakodóan nyilatkozott, sokat várt Estoriltól. Az amerikai nincs egyedül az estorili WorldSBK-hétvégéről való korai távozással. Philipp Oettl és Michael Van Der Mark is kénytelen kihagyni a futamokat.

Öttl szintén a 13-as kanyarban történt bukását követően jobb kulcscsonttörést szenvedett, ami miatt azóta az Eurosportnál a hétvégére tervezett kommentátor, Xavi Fores helyettesítette a német újoncot a Goeleven Ducatinál.

Forráscrash.net