2024. április 26. 18:05
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: "A Ducati rohadt gyors"

Razgatlıoğlu: „A Ducati rohadt gyors”

A világbajnoki címvédő Toprak Razgatlıoğlu továbbra is győzelem nélkül áll a 2022-es Superbike-világbajnokságon. Az estorili első futamon az utolsó métereken előzte meg Bautista az első helyért folytatott küzdelemben.

Az edzéseken erős köridőket ért el Toprak Razgatlıoğlu és az első futamon is győzelemre állt Estorilban. A portugál pálya vonalvezetése megfelel a Yamaha versenyző extrém motorozási stílusának. Eddig minden versenyen dobogón állhatott és kétszer győzni is tudott a portugál aszfaltcsíkon.

A futam elején kemény, már-már agresszív csatát vívott egymással a török és Rea, aminek az északír hibája vetett véget. Többször is nagyon közel kerültek egymáshoz, de szerencsére nem ismétlődött meg az asseni eset, amikor ütköztek és mindketten kiestek a versenyből.

Miután Rea kilépett a győzelemért folytatott csatából, Razgatlıoğlura megérkezett a vb éllovas Bautista. A spanyol versenyző hamar rájött arra, hogy a török pilóta ellenszere Ducatijának ereje lesz. Az utolsó kanyarból kifelé Bautista nagyon jól gyorsított ki és néhány méterrel a célvonal előtt megelőzte Razgatlıoğlut. A Yamaha versenyzője mindössze 0,126 másodperccel ért később célba, mint spanyol ellenfele. Bár nyilatkozatában elmondta, hogy elégedett a teljesítményével, de a futam végén látszott, hogy dühíti, hogy a hajrában legyőzőre talált.

„Még mindig elégedett vagyok, mert úgy tudtam vezetni a versenyen, mint 2021-ben. Erősen fékeztem, jó előzési manővereket tudtam végrehajtani, és összességében jól motoroztam. Álvaro csak az utolsó kanyar utáni egyenesben tudott megelőzni, mintha csak egy 600-ason ültem volna”mondta Razgatlıoğlu az újságírók kis csoportjában. „A hátsó gumim eléggé elkopott, és a kanyarból való kigyorsításom sem volt a legjobb. Ráadásul a Ducati rohadt gyors. Azt hiszem, még ha nem is fogyott volna el a gumim, akkor sem lett volna esélyem – de mindent megpróbáltam!”

Razgatlıoğlu második helyével tovább nőtt lemaradása a pontversenyben, 50 ponttal van lemaradva a a világbajnokságot vezető Bautista mögött.

A vb pontverseny állása:

1 ALVARO BAUTISTA Aruba.it Racing Ducati 134
2 JONATHAN REA Kawasaki Racing Kawasaki 107
3 TOPRAK RAZGATLIOGLU Pata Yamaha Yamaha 84
4 ANDREA LOCATELLI Pata Yamaha Yamaha 68
5 IKER LECUONA Team HRC Honda 60
6 MICHAEL RUBEN RINALDI Aruba.it Racing Ducati 50
7 XAVI VIERGE Team HRC Honda 41
8 ALEX LOWES Kawasaki Racing Kawasaki 37
9 AXEL BASSANI Motocorsa Racing Ducati 34
10 LORIS BAZ Bonovo Action BMW BMW 34
11 SCOTT REDDING BMW Motorrad BMW 27
12 GARRETT GERLOFF GRT Yamaha Yamaha 25
13 PHILIPP OETTL Team Goeleven Ducati 15
14 LUCAS MAHIAS Kawasaki Puccetti Kawasaki 14
15 MICHAEL VAN DER MARK BMW Motorrad BMW 11
16 EUGENE LAVERTY Bonovo Action BMW BMW 11
17 ILLIA MYKHALCHYK BMW Motorrad BMW 9
18 ROBERTO TAMBURINI Yamaha Motoxracing Yamaha 9
19 LUCA BERNARDI BARNI Spark Racing Ducati 9
20 CHRISTOPHE PONSSON Gil Motor Sport Yamaha 8
21 XAVI FORES Team Goeleven Ducati 5
22 LEON HASLAM Pedercini Racing Kawasaki 3
23 KOHTA NOZANE GRT Yamaha Yamaha 2
24 LEANDRO MERCADO MIE Racing Honda Honda 1
25 ISAAC VINALES Pedercini Racing Kawasaki 0
26 OLIVER KONIG Orelac Racing Kawasaki 0
27 MARVIN FRITZ Yamaha Motoxracing Yamaha 0