2024. április 26. 08:18
KezdőlapMoto2Pasini szabadkártyával indul Mugellóban

Pasini szabadkártyával indul Mugellóban

A GASGAS alakulat Moto2-es különítménye 3 versenyzővel vág neki a mugellói futamnak. Egy igazi veterán, Mattia Pasini kapott indulási lehetőséget.

Jorge Martinez csapata a mai napon jelentette be, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő olasz nagydíjon nem kisebb ember is képviseli majd színeiket, mint Mattia Pasini. A tizenkétszeres futamgyőztes számára hatalmas megtiszteltetés, hogy újra képviseltetheti magát a mezőnyben, pláne hazai futamon.

Legutóbb a Red Bull KTM Ajo csapatnál kapott szabadkártyás lehetőséget az olasz még 2020-ban, amikor Jorge Martint helyettesítette, aki koronavírus-fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni a misanói futamot.

Pasininek nem ez lesz az első szereplése Jorge Martinez istállójánál, hiszen 2006-ban már szállított két győzelmet az alakulatnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra lehetőségem nyílik részt venni egy Moto2-es futamon. Ahogy meghallottam a hírt, nagyszerű érzés fogott el. Régóta ismerem a csapatot, és csodálatos, hogy pont Mugellóban adatik meg ez a szabadkártyás indulás számomra, hiszen tökéletes hely arra, hogy jó eredménnyel zárjak majd a futamon” – nyilatkozta Pasini.