2024. március 29. 12:47
KezdőlapSuperbikeTesztelt és előre tudott lépni a Pata Yamaha csapata

Tesztelt és előre tudott lépni a Pata Yamaha csapata

A Pata Yamaha a vb-címvédőt adja jelenleg Razgatlıoğlu személyében. Olyan eredmények viszont eddig nem jöttek, mint tavaly, ezen dolgoztak.

Bár a dobogó eddig egy kivételével (amikor összeütközött Jonathan Rea-jel) minden egyes futamon összejött, a Superbike-világbajnoki címvédő, Toprak Razgatlıoğlu eddig egyetlen futamot sem tudott nyerni 2022-ben. A török vb-címvédő tehát státusza ellenére jelenleg 52 pont hátrányban csak a tabella harmadik helyén szerénykedik.

Csapata, a Pata Yamaha éppen ezért Estorilban maradt, hogy a portugál versenyhétvége után egy napot tesztelhessen is. A fókuszban a hátsó tapadás, illetve a nem éppen várakozásoknak megfelelően működő új elektronika volt. Az érintettek elmondása szerint mindkét területen történt előrelépés.

Nagyon pozitívan alakult ez a teszt” – summázott a Pata Yamaha vb-címvédője, Toprak Razgatlıoğlu. „Azt nem tudom, hány kört, de sokat megtettem. Ennek során több dolgot ki tudtunk próbálni. Nagyon örülök Andrea (Locatelli) teljesítményének is, mert ő is rengeteget tudott javítani. Hosszú nap volt, de a hátsó tapadás például rengeteget javult. Szükség is volt erre, mert 10 kör után úgy elkezdett visszaesni, hogy nagyot kellett harcolnom minden pozícióért. Szóval előre tudtunk lépni, és emiatt nagyon boldog vagyok. Jobb az elektronika is. Remélem, mindezekkel felvértezve Misanóban már a győzelemért harcolhatunk.

A teszt összefoglalója a Pata Yamaha Twitter-bejegyzésében:

Andrea Locatelli tudta, hány kört tett meg, az ő számlálója bőven 100 fölött állt meg. „Befejeztük ezt a tesztet itt, és jól is alakult. Szerintem több mint 100 kört tettem meg, szóval sokat dolgoztunk. Kipróbáltunk több dolgot például az elektronikával kapcsolatban, emellett pedig tudtam menni pár gyors kört is. Alig várom már a következő versenyt Misanóban. Rengeteg adatunk van, amiből fel tudunk készülni arra a versenyre.