2024. április 19. 13:11
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Mindenki tudja, hogy Mugello egy ducatis pálya

Aleix Espargaró: Mindenki tudja, hogy Mugello egy ducatis pálya

Még ki sem hűlt az az ominózus szerződésen, Espargaró bebizonyította, hogy megérte a vele való hosszabbítás. Behúzta a pénteket a spanyol.

A két szabadedzés kombinált eredményei alapján Aleix Espargaró végzett az élen ma Mugellóban. Mögötte szorosan következik 5 Ducati, de a spanyol egy lépéssel mégis előttük járt.

„Már tegnap erre az edzésnapra koncentráltam” – kezdi a 32 éves pilóta.

„Nagyon fontos hétvége áll előttünk. Egyre közelebb vagyunk a legjobb versenygépek szintjéhez. Mindannyian tudjuk, hogy Mugello a Ducatinak kedvez, de be kell látni, hogy nem csak az olasz gyártó szerepel a rajtrácson, hanem mi , többiek is. Végig azon voltam, hogy egy jó eredményt szállítsak a csapatomnak.”

Espargaró a második szabadedzésem mindössze 0,049 másodperccel előzte meg az olasz Pecco Bagnaiát.

„Először médium gumikkal jöttem ki a pályára, majd később puha keverékre váltottam. Már az első repülő körömben sikerült nagyszerű időt futnom, ennek nagyon örülök.”

És, hogy mit szól Espargaró a legújabb hírhez, mely szerint az RNF az Apriliával szerződik?

„Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött ez az együttműködés, de az én életemben semmiféle változás nem okoz. Ettől függetlenül természetesen örülök a hírnek. Úgy érzem, mintha az édesapjuk lennék ezeknek a versenymotoroknak. Jövőre már három kis Aprilia szerepel majd a rajtrácson. Hihetetlen, mert három éve még senki nem akart ezzel a motorral versenyezni. Most pedig a mezőny egyik legjobb versenygépéről beszélünk. Nagyon örülök, hogy Razlant az Aprilia-családban üdvözölhetjük.”