2024. április 25. 15:40
KezdőlapMotoGPBastianini: Még sokat kell bizonyítanom

Bastianini: Még sokat kell bizonyítanom

Mugello különleges helyszín, főleg ha az ember olasz. Bastianini eddigi szezonja csak akkor lenne teljesebb, ha dobogóra állhatna hazai közönség előtt.

Annyi már bizonyos, hogy a nézőszám elmarad majd attól 225.000 főtől, akik a legutóbbi francia nagydíjra kilátogattak. A tömeg, és a számos megtelt tribün azonban a mostani hétvégén sem marad majd el Mugellóban.

„Csodálatos érzés itt lenni, hazai közönség előtt, itthon, a barátok és rajongók körében” – kezdi Bastianini.

„Biztosan több néző látogat majd ki a pályára, mint tavaly. Sokat kell még bizonyítanom futamról futamra, az az igazság. 3 győzelmet szereztem eddig, de voltak közepesen sikerült versenyeim is. Mindenképpen eredményes szeretnék lenni, és igyekszem nem elkövetni több hibát.”

„Nagyon fontos a szélárnyék ezen a pályán. A Moto3-ban még 2017-ben az utolsó előtti körben második voltam, majd végül 18. lettem. Egy kategóriával feljebb 6. tudtam lenni, ami azért nem rossz eredmény. 2020-ban elmaradt a futam, tavaly pedig nem indultam.”

„Nehéz futam elé nézünk, ahol nem feltétlen a sebesség lesz a döntő. Konstans és tiszta köröket kell futnunk. Ami a kanyarsebességet illeti, Fabio és a két Aprilia biztosan odateszi majd magát. Mi ducatisok pedig mindig a tűz közelében vagyunk.”