2024. március 28. 21:06
KezdőlapMotoGPAleix Espargaro: Nem a motoron múlik

Aleix Espargaro: Nem a motoron múlik

A spanyol versenyző zsinórban negyedszer szerzi meg a dobogó legalsó fokát, és természetesen nem szabad megfeledkeznünk az argentin győzelméről sem.

Aleix Espargaro karrierje legeredményesebb királykategóriás idényét futja. Jelenleg 8 pontos lemaradással követi a francia, Fabio Quartararót a világbajnoki pontversenyben.

„Bár arról álmodtam, hogy a győzelemért fogok harcolni, nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik hellyel.” – kezdi Espargaro.

„A VR46-os versenyzők mögött sok időt veszítettem. Nagyon jó munkát végeztek. Különösen azért jár nekik elismerés, mert még nincs túl sok tapasztalatuk. Gyorsak voltak és nem követtek el hibát, pedig utóbbira számítottam tőlük. 15 körömbe került mire megelőztem őket. Ez pedig már későnek bizonyult ahhoz, hogy előrébb verekedjem magam. Nagyszerű hétvége volt ez, remélem a nézők is élvezték a műsort.” 

„A motor nagyon gyors volt, én voltam a hibás, mert nem tudtam előzni. Fabio sokkal gyorsabban túllépett a ducatisokon. Remélem, Barcelonában – hazai futamon – profitálhatunk. Szeretnék ott is a győzelemért harcolni, még ha a pole pozíciót át is kell adnom másnak.”