2024. április 25. 22:50
KezdőlapMotoGPQuartararo a legkevésbé sem szerette az új fejidomot

Quartararo a legkevésbé sem szerette az új fejidomot

Bár dobogóra állhatott Mugellóban, Fabio Quartararo több dologgal is elégedetlen volt. Az egyik ilyen az új motorborítás.

Lehet valaki elégedetlen egy második hely után? Nos, Fabio Quartararo mindenképp. A vb-címvédő és jelenleg is éllovas francia Francesco Bagnaia mögött futott be Mugellóban, mégis volt több olyan dolog, ami zavarta őt a leintés után. De legalább idejében visszaváltottak, és ígyx továbbra is ő vezet.

Kemény volt a verseny, mert nem éreztem jól magam a motorral” – ismeri el Quartararo a crash.net kérdésére. „Az új fejidom egész hétvégén inkább zavaró volt számunkra. Nem gondoltuk, hogy egy ilyen apró változtatás ekkora problémát jelent majd, de úgy döntöttünk, a versenyre visszaváltunk a standard motorunkra. Emiatt végsebességet vesztettünk, egyedül szélárnyékban működött mondjuk, hogy jól.

Az előző években jobban ment Quartararo Mugellóban. „Szerintem soha nem panaszkodtam még végsebesség miatt Mugellóban. Tavaly nagyon jól mentem itt, idén sokáig nem. De legalább visszaváltottunk az alap motorra, és így harcolni tudtam a Ducatikkal.

Amikor jön egy fejlesztés, többet vársz tőle. Persze jó, hogy jönnek a fejlesztések a szezon ilyen korai szakaszában is, de arra számítottam, hogy többet fog ez nekünk adni. Hiába adott 1 km/óra plusz végsebességet, ha máshol meg sokkal több kárt csinált.

A hétvége problémái ellenére Fabio Quartararo nem hogy bukott az előnyéből, hanem még növelte is azt Aleix Espargaró ellenében. A futamot megnyerő Bagnaia pedig még így is 41 pontra van tőle a tabella negyedik helyén.

ForrásCrash.net