2023. május 30. 22:25
KezdőlapMotoGPFelszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

Felszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

- Hirdetés -

Tavaly nagyon hamar kiesett hazai futamán, így ez is extra motivációt jelentett Francesco Bagnaia számára az Olasz Nagydíjon.

Legutóbbi három futamából kettőt megnyert, így Pecco Bagnaia esetében legalább már a tabellán elfoglalt pozíció jól néz ki a későbbiekre nézve. Hátránya persze mugellói győzelmével is 41 pont Fabio Quartararo mögött, de mugellói győzelmével három helyet jött előre összetettben.

A jelen praktikuma mellett pedig Bagnaia szempontjából más miatt is rendkívül értékes a hazai pályán aratott siker. Tavaly ugyanis nagyon jól kezdte a versenyt, de fájóan hamar kiesett – az élről. Így tehát most a szakmai szempontok mellett érzelmiekről is beszélt.

- Hirdetés -

Tavaly a kiesés nagyon megviselt érzelmileg” – ismeri el Bagnaia. „Így tehát nagyon fontos volt ez magamnak, a csapatomnak és a szurkolóinknak is. Erről álmodtam. Boldogak kell, hogy legyünk ezzel a győzelemmel, a Le Mans-i kiesés után is fontos volt ez az eredmény. Mugello nem a legegyszerűbb pálya egy ilyen siker bezsákolásához, de tökéletes hétvégét futottunk.

Ami pedig a konkrét vasárnapi teljesítményt illeti… „Hihetetlen verseny volt. Próbáltam jól rajtolni, de ez nem sikerült. Már az első kanyarig jócskán lemaradtam. Fontos volt, hogy minél hamarabb vissza tudtam előzni a riválisaimat, mert a közepes első gumival problémás lett volna beragadni mögéjük. Amikor (Marco) Bezzecchi mellett is el tudtam menni, már csak a saját tempómra próbáltam beállni. A hátsó tapadásom nem volt az igazi, de Fabio (Quartararo) és Aleix (Espargaró) is hasonlóról beszéltek, szóval ez valószínűleg közös jellemző volt mindenkinél.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -