2024. április 18. 19:33
KezdőlapMotoGPA KTM-en kívüli opcióit is nézegeti Miguel Oliveira

A KTM-en kívüli opcióit is nézegeti Miguel Oliveira

Újabb küzdelmes futamon van túl Miguel Oliveira a gyári KTM nyergében. A portugál gondolkozik, vajon mit csináljon 2023-tól.

Miguel Oliveira a szezon elején, Indonéziában még futamot is tudott nyerni. Azóta viszont alig-alig jöttek a pontok, jelenleg már csak 11. összetettben 50 szerzett ponttal. A portugál motoros legutóbb legalább a top 10-be befért, Mugellóban kilencedik lett. A KTM-esnek még mindig ez a harmadik legjobb eredménye idén mandalikai győzelme és hazai ötödik helye után.

Egyrészt pályáznak az ő helyére is, másrészt viszont Oliveira ilyen eredmények után nyilván maga is nézelődik alternatívák után, ha esetleg nem a KTM-nél folytatná 2023-ban.

Igen, így van” – ismeri el Oliveira. „Megmondtam a menedzsmentnek, hogy a Tech3 nem jöhet szóba, és maradnék a gyári motoron. Ha viszont ez nem valósulhat meg bármilyen okból, akkor számba kell venni a többi opciót is.

Oliveira annak idején, 2020-ban még a Tech3 motorján szerezte első győzelmét a királykategóriában. Ahhoz végül a szezon végéig még egyet hozzátett, azzal pedig kilencedik lett összetettben. A Tech3 tehát nem opció. De a gyári KTM sem muzsikál jelenleg túl jól…

Kemény verseny volt, és legalább annyi móka jutott, hogy meg tudtam előzni néhány srácot. Ami a nagyobb baj, hogy a verseny második felére elfogyott a hátsó tapadásom. Fogyott, fogyott és fogyott a tapadás, a végén pedig már az 1:47-es körökkel is bajban voltam. Annyira elfogyott a motor, hogy befordulni alig lehetett vele. De ez egy jobb hétvége volt, mint az előző. Úgy néz ki, az új aerocsomag segíteni.

Forráscrash.net