2024. április 20. 00:52
KezdőlapMotoGPPuig szerint régóta tervben volt már Márquez negyedik műtétje

Puig szerint régóta tervben volt már Márquez negyedik műtétje

Két dologgal régóta küzd Marc Márquez: a karjával és a kettős látásával. Előbbivel kapcsolatban régóta tanakodtak már.

Marc Márquez jobb karját a 2020 júliusi törés óta már háromszor is megműtötték. Ennek ellenére mind a mai napig küzd annak mozgékonyságával és erőtlenségével. Erre most kerítenek sort a csapat néhány nappal ezelőtti bejelentése alapján. Így, ahogy már annyiszor, megint Stefan Bradl ugorhat be a nyolcszoros világbajnok helyére addig, amíg meg nem gyógyul.

Már jó ideje elemezzük az újabb műtét lehetőségét, és végül ezen a hétvégén zöld utat kaptunk az orvosoktól” – mondta a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig. „A hétvége péntekjén tudtuk meg, hogy ez egy járható út. Így Marc kihagy némi időt, hogy az Egyesült Államokba utazzon megműteni a karját. Így végre végérvényesen megpróbálhatjuk megoldani ezt a problémát.

A negyedik műtét lehetősége meglepően rég, már tavaly októberben felmerült. A további műtét lehetőségét már tavaly októberben is felvetették, amikor Márquez a kettőslátása miatt kényszerült kihagyásra. Az amerikai orvosok szerint ez a beavatkozás jelentős előrelépést jelenthet majd Márquez karjának mobilitásában. Problémái ellenére Márquez megpróbálkozott az indulással Mugellóban, ahol egy óriásit bukott, mielőtt feladta volna az olasz hétvégét.

Igazán lenyűgöző az, amit Marc csinált. Elmehetett volna a kisebb ellenállás felé, és egyszerűen nem indult. Tudván tudta, hogy hamarosan műtétje lesz. Így félthette is volna magát a további sérüléstől. De Marc nagyon komolyan veszi a versenyzést, és meg akarta csinálni a versenyt. Köszönjük neki ezeket az erőfeszítéseit, és várjuk vissza. Szerencsére a Honda is megértő.

Jöhet tehát ismét Bradl, de az újabb műtét miatt nem tudni, meddig számítanak a német szolgálataira. „A prioritás most Marc műtétje, hogy az a megfelelő módon haladjon. Miután ezt befejezték, nagyjából már számolhatunk egy jövőbeli visszatéréssel. Ez a helyzet jelenleg, és Marc nélkül is fejleszteni kell az RC213V-t.

Forráscrash.net