2024. április 25. 04:27
KezdőlapMotorsportRea is ott lesz a suzukai nyolcóráson

Rea is ott lesz a suzukai nyolcóráson

Igen erős felállással készül Suzukára, a nyolcórás versenyre a Kawasaki. Ott lesz a motoron a hatszoros Superbike-világbajnok Jonathan Rea is.

Jonathan Rea csapattársai jelenlegi csapattársa, Alex Lowes, valamint a jelenleg a brit Superbike-sorozatban versenyző (és a Superbike-vb-re néha beugró) Leon Haslam lesznek. Rea egyelőre kétszer nyerte meg a versenyt, ez csapattársainak már háromszor is sikerült. A Superbike legendája mellett legutóbbi győzelmekor ott volt a Kawasakinál Leon Haslam is. Harmadik csapattársuk a jelenlegi Superbike-világbajnoki címvédő Toprak Razgatlıoğlu volt.

Rea annak idején, 2012-ben Tadayuki Okada és Kousuke Akiyoshi oldalán szerezte meg első győzelmét a távol-keleti országban. Haslam a 2019-es siker előtt 2013-ban és 2014-ben duplázni tudott. A suzukai nyolcórást a Covid miatt pontosan a fent említett 2019-es évben rendezték meg utoljára. Az északír szerint viszont pontosan ugyanolyan hihetetlen hangulat lesz, mint akkor utoljára volt.

Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Japánba” – mondja a lehetőséggel kapcsolatban Rea. „Érthető módon a Kawasaki óriási támogatást kap ott. Három évvel ezelőtt nyerni is tudtunk. A Kawasaki eltökélt célja volt évek óta, hogy ismét nyerni tudjon, és hogy pozitív hírét vigye Japánban a Superbike-világbajnokságnak. Sajnos nem volt lehetőség itt versenyezni az elmúlt években. Pedig a japán drukkerek nagyszerűek, mindig szívesen jövök. Azt gondolom, megint megcélozhatjuk a győzelmet.

ForrásCrash.net