2024. március 29. 13:08
KezdőlapMoto26 éve már: Luis Salomra emlékezünk

6 éve már: Luis Salomra emlékezünk

A fiatal spanyol a Moto2-esek második szabadedzésén szenvedett végzetes balesetet 2016. június 3-án. Rá emlékezünk most.

Nagyjából a felénél járt a Moto2-esek Katalán Nagydíjának péntek délutáni második szabadedzése, amikor a semmiből megjelent a piros zászló: Luis Salom balesete miatt szakították félbe a tréninget, ami abban a pillanatban is rendkívül súlyosnak tűnt. A helyszínre rögtön kiérkeztek a mentők, majd mentőhelikopter is, de végül az a döntés született, hogy közúton szállítják kórházba a 24 éves versenyzőt.

A FIM, a Dorna és az IRTA kiadott egy közleményt, mely szerint a SAG Team versenyzőjét azonnal megoperálták a Hospital General de Catalunya kórházban, sérülései azonban annyira súlyosak voltak, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Luis Salom helyi idő szerint 16 óra 55 perckor hunyt el.

Luis Salom 2009-ben mutatkozhatott be a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában. Első dobogóját 2011-ben, Assenben gyűjtötte be, a 2012-ben pedig a hőn áhított futamgyőzelem is összejött Indianapolisban. 2013-ban a valenciai idényzáróig harcban volt a világbajnoki címért, ám az utolsó futamon bukott, így harmadikként zárt az összetettben. 2014-től már a Moto2-ben versenyzett. Ebben a kategóriában háromszor állhatott dobogóra.

Nyugodjon békében!