2023. június 03. 13:31
KezdőlapMoto26 éve már: Luis Salomra emlékezünk

6 éve már: Luis Salomra emlékezünk

- Hirdetés -

A fiatal spanyol a Moto2-esek második szabadedzésén szenvedett végzetes balesetet 2016. június 3-án. Rá emlékezünk most.

Nagyjából a felénél járt a Moto2-esek Katalán Nagydíjának péntek délutáni második szabadedzése, amikor a semmiből megjelent a piros zászló: Luis Salom balesete miatt szakították félbe a tréninget, ami abban a pillanatban is rendkívül súlyosnak tűnt. A helyszínre rögtön kiérkeztek a mentők, majd mentőhelikopter is, de végül az a döntés született, hogy közúton szállítják kórházba a 24 éves versenyzőt.

A FIM, a Dorna és az IRTA kiadott egy közleményt, mely szerint a SAG Team versenyzőjét azonnal megoperálták a Hospital General de Catalunya kórházban, sérülései azonban annyira súlyosak voltak, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Luis Salom helyi idő szerint 16 óra 55 perckor hunyt el.

- Hirdetés -

Luis Salom 2009-ben mutatkozhatott be a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában. Első dobogóját 2011-ben, Assenben gyűjtötte be, a 2012-ben pedig a hőn áhított futamgyőzelem is összejött Indianapolisban. 2013-ban a valenciai idényzáróig harcban volt a világbajnoki címért, ám az utolsó futamon bukott, így harmadikként zárt az összetettben. 2014-től már a Moto2-ben versenyzett. Ebben a kategóriában háromszor állhatott dobogóra.

Nyugodjon békében!

- Hirdetés -