2024. április 20. 01:36
KezdőlapMotoGPOliveira: Nem volt megfelelő a tapadás

Oliveira: Nem volt megfelelő a tapadás

Egészen eddig a legeredményesebb KTM-es pilóta, Miguel Oliveira volt, azonban a barcelonai hétvégén egyelőre nem jött ki neki a lépés.

Miguel Oliveira mindössze a 19. helyen zárta a pénteki edzésnapot. Csapattársa, Brad Binder ezzel szemben 6. lett. A portugál lemaradása majdnem másfél másodperc a hazai versenyző, Aleix Espargaro mögött.

„Nem használtuk a puha gumikat pénteken, szóval fogalmam sincs mi a gond, de nincs megfelelő tapadás. Az edzés vége felé lehetetlen volt számomra, hogy gyors kört tudjak futni. A közepes hátsó gumival sem voltunk előrébb. A tempóm egyik pillanatról a másikra visszaesett.” – kezdi a portugál.

„A délelőtthöz képest sikerült javulnom egy tizedet, de a különbség így is rendkívül nagy. Most ki kell találnunk valamit annak érdekében, hogy szombaton gyorsabbak legyünk. Elemezzük az adatokat. Mindig is gyors voltam ezen a pályán MotoGP-motorral. A múltban nagyon jó tempóra voltam képes, de most nem akarnak összejönni a dolgok egyelőre. Van még időnk a futamig szerencsére.”

Szóba került, hogy esetleg Oliveira leszerződik a Gresini-csapattal:

„Mint tudjátok, még nem írtam alá semmit, szóval a helyzet változatlan. Jelenleg is egyeztetés alatt áll minden, de újat nem tudok mondani egyelőre. Remélem, a következő hetekben több információval szolgálhatok majd.”

Oliveira neve Enea Bastianini utódjaként merült fel, aki feltehetően Jack Miller helyére igazol majd a gyári Ducatihoz.