2024. április 16. 22:27
KezdőlapMotoGPBagnaia: "Nem tudom hogy lehetne őt megelőzni"

Bagnaia: „Nem tudom hogy lehetne őt megelőzni”

A kvalifikáción elért második hely után a Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia óvatosan tekint a barcelonai MotoGP-futam elé.

Tizedik évében, amit a MotoGP különböző kategóriáiban töltött Francesco Bagnaia még mindig vár az első top 5-ös eredményére a barcelonai aszfaltcsíkon. Eddigi legjobbja a 2020-ban megszerzett hatodik helyezés volt. Az olasz versenyzőnek a második rajtkockával most jó esélye van arra, hogy végre ezen változtasson.

„Nagyon boldog vagyok, egész hétvégén jó munkát végeztünk. Az FP4 magabiztosságot adott ahhoz, hogy az időmérőn megtegyek egy lépést. Az utolsó futamra kicsit változtattunk a beállításokon, és ettől jobban éreztem magam a motoron” – mondta a Ducati versenyzője szombaton Montmelóban.

„Nagyon nehéz volt tökéletes kört motorozni a kvalifikáción. Könnyű volt apró hibákat elkövetni, amelyek tizedekbe kerültek. Ilyen tapadási viszonyok mellett sokat veszíthetsz ezen a pályán, ha egy kicsit is eldobsz a kigyorsításnál” – mondta el Bagnaia. „Nagyon közel voltam egy újabb pole pozícióhoz. Aleix azonban elég erős ezen a hétvégén – a többi hétvégén is az volt, de itt még inkább.”

A nagy kérdés most az, hogy meg lehet-e verni az Aprilia pilótáját hazai pályáján a 24 körös versenyen? „Nem tudom, hogyan lehetne őt legyőzni” – mondta Bagnaia. „De a kulcs az lesz, hogy okosan bánjunk a hátsó gumival a versenyen. Lehetsz gyors az első körökben, de a végéig következetesnek is kell lenned. Ha az elején nyomod, nem lehet állandóság a végéig. Ez egy túlélési verseny lesz. Az FP4-ben másképp dolgoztunk, mint a többiek, hogy lássuk, rendben lesz-e a gumi. Eléggé elégedett vagyok az eredménnyel és az FP4-es tempómmal.”

A barcelonai futamon a paddockban szombaton a nagy téma Jack Miller búcsúja volt a Ducatitól. Az ehhez fűződő gondolatairól is beszélt Bagnaia: „Nagyszerű volt számomra, hogy Jack csapattársam volt. Mert csapatként egy egységet alkotunk. Ez olyasmi, amire nagyon vágyom és amire nagy szükségem van. Már 2019 óta dolgozunk együtt, és azóta remek a kapcsolatunk a boxban. Sokat dolgozunk együtt, és sokat beszélgetünk a hétvégén, a gumikról és mindenről.”

„Szeretném, ha a jövőben is ilyen lenne a kapcsolatunk a csapattársammal” – mondta el az olasz leendő istállótársáról – aki a híresztelések szerint Enea Bastianini, vagy Jorge Martin lesz. „Bárki is lesz a csapattársam, ezt biztosan megérti majd. Ha gyorsak akarunk lenni és fejlődni, szorosan együtt kell dolgoznunk és jó kapcsolatot kell kialakítanunk. Biztos vagyok benne, hogy ez akkor kezdődött, amikor Jack és én csatlakoztunk a csapathoz. A jövőben biztosan ugyanez lesz a helyzet, csak más versenyzővel.”

„Szeretnék sok szerencsét kívánni Jacknek a jövőjéhez”zárta gondolatait Bagnaia.