2024. március 29. 08:20
KezdőlapMotoGPMarc Márquez már otthon lábadozik

Marc Márquez már otthon lábadozik

A Repsol Honda Team versenyzője, Marc Márquez hazatért Spanyolországba műtétje után. A nyolcszoros világbajnok közvetlenül az Olasz Nagydíj után feküdt kés alá a minnesotai Mayo Klinikán, hogy orvosolják felkarcsont problémáit.

Minden jel szerint úgy tűnik, hogy a háromórás műtét sikeres volt, és Márquez már a felépülésre koncentrálhat, amit a HRC csapatvezetője, Alberto Puig is megerősített.

„A műtét jól sikerült, Dr. Sanchez Sotelo nagyon elégedett volt, és Marc már vissza is tért Spanyolországba. Lassan megkezdi felépülését, követve az orvos utasításait. Nagyon örülünk, hogy hazaérkezett, és elkezdhet dolgozni felépülésén. Jó, ha a kórházból azonnal hazatérhetett, így nem töltött sok időt távol az otthonától.” – mondta Puig a HRC pályabejelentésében a katalán tesztet követően.

Márquez visszatérésének időpontja egyelőre nem ismert, a spanyolnak rendszeres kontrollvizsgálatokra kell járnia, hogy figyelemmel kísérjék helyzetét. Természetesen Puig igyekezett hangsúlyozni a gyógyulási folyamatot, és nem kívánt várható időkeretet meghatározni arra vonatkozóan, hogy mikor láthatjuk őt legközelebb a pályán.

„Az orvos azt mondta, hogy Marcnak lépésről lépésre kell haladnia, rendszeres ellenőrzésekkel a spanyolországi Dr. Samuel Antuñával közösen. A két orvosi csapat szorosan együttműködik, és ez nagyon fontos. Nagyjából két-három hetente fogják értékelni a helyzetet. A prioritás most a csont gyógyulása és a nagyobb komplikációk elkerülése.”

Ahogy a legutóbbi Katalán Nagydíjon, úgy a következő Német és Holland Nagydíjon is Stefan Bradl tesztpilóta helyettesíti a spanyolt. Márquez távolléte azt is jelenti, hogy 2012 után először fog előfordulni, hogy nem Marc Márquez áll a dobogó legfelső fokán a Sachsenringen.

Ahogy a nyolcszoros világbajnok Instagram bejegyzésében is láthatjuk, a motorsporttól távol töltött időben sem fog unatkozni a spanyol, erről barátai mindenképp gondoskodni fognak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marc Márquez (@marcmarquez93) által megosztott bejegyzés

Forrásmotogp.com