back to top
2024. július 27. 06:13
KezdőlapSuperbikeRea nem érti, mi történik a Kawasaki-boksz túloldalán

Rea nem érti, mi történik a Kawasaki-boksz túloldalán

Alex Lowes egyszerűen képtelen felnőni kawasakis csapattársa, Jonathan Rea mellé. Ezt a hatszoros világbajnok is nagyon sajnálja.

Harmadik éve már, hogy Jonathan Rea csapattársa Alex Lowes a Kawasaki másik motorján. Lowes még 2020-ban kimondottan jól kezdett, és nyerni tudott a szezonnyitó ausztrál hétvégén. Azóta viszont képtelen felnőni Rea mellé, és mindössze néhány szórványos dobogó az, amit fel tud mutatni. A 2020-as szezont hatodikként zárta, tavaly nyolcadik lett és idén is komoly a lemaradása még házon belül is.

Jonathan Rea jelenleg Álvaro Bautista mögött a tabella második helyén áll, míg Lowes jelenleg is csak hetedik összetettben, kevesebb mint feleannyi ponttal.

Elég sokat beszélek Alexszel, és őszintén mondom, nem értem, mi történik az ő oldalán a garázsban” – filozofál Rea a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Nagyon máshogy dolgoznak az ő csapatában. Azt látom, hogy neki nagyon nehéz az élet jelenleg.

De tényleg, Rea szerint mintha egy más csapat más motorjáról beszélnénk. „Jót tenne Alexnek, ha felülhetne az én motoromra. Abból láthatná, hogy mi az, ami más, legyen szó akár üléspozícióról, akár az érzéseiről. Nagyon más stílusban versenyzünk, nagyon máshogy szeretnénk fejleszteni is a motort. Így nagyon nehéz azt mondani, hogy valami jó vagy rossz, de jobban érezném magam, ha szorosabban együtt tudnánk dolgozni.

Időrendi sorrendben Tom Sykesszal, Leon Haslammel, majd most Lowesszal ugyanaz a versenymérnök dolgozott együtt: Marcel Duinker. „A versenyzők jönnek-mennek, a versenymérnökök viszont nem. Ideális esetben sokkal jobban együtt kellene dolgoznunk” – zárta gondolatait Rea.

Egy jobb közös munka mindkét oldalnak sok előnnyel járna. Ezzel mi is fejlődhetnénk, mert a többiek nagyszerű munkát végeznek. Kellünk egymásnak a segítséggel, amit adhatunk, illetve kaphatunk. De a motorom beállítása jelentősen eltér, és ez nem az én kérésem volt. A csapat így döntött, hogy ezt az irányt veszi” – fűzte hozzá az érintett Alex Lowes.