2024. április 25. 01:58
KezdőlapMotoGPSztárparádé lesz a World Ducati Week különleges futamán

Sztárparádé lesz a World Ducati Week különleges futamán

A Ducati második alkalommal rendezi meg a „Bajnokok versenye” eseményt a Superbike-világbajnokság és a MotoGP sztárjaival júliusban a World Ducati Week 2022 keretein belül. 

A Word Ducati Week minden, az olasz márka iránt rajongó számára egy hatalmas esemény. Július 22. és 24. között a világ legjobb Ducati-pilótái lesznek ott együtt a misanói aszfaltcsíkon. Három napon át különleges programokkal várják a bolognai márka lelkes rajongóit.

A több ezer látogatót vonzó rendezvény csúcspontja a „Race of Champions”. Az olasz márka topversenyzői a Ducati Panigale V4-es és Panigale V2-es versenyzésre átalakított sportmotorjain mérkőznek meg egymással.

Az eseményen részt vesz a MotoGP mezőnyének 2 gyári versenyzője, Francesco Bagnaia és Jack Miller, valamint Johann Zarco és Jorge Martin a Pramac csapatból. Melettük Enea Bastianini, Fabio di Giannantonio, Luca Marini és Marco Bezzecchi is rajthoz állnak a speciálisan felkészített motorokon, csakúgy mint a Superbike mezőny több tagja – Álvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi és Philipp Öttl.

A MotoAmericában szereplő Danilo Petrucci mellett a Supersport kategória több versenyzője is megmérkőzik a Misano World Circuit pályán. Oli Bayliss egy Panigale V2-essel vág neki a versenynek. A menetrendben szabadedzések, kvalifikációs edzések, bemelegítés és a szombati 12 körös verseny szerepel. A verseny végén két győztest avatnak, egyet a Superbike, egyet pedig a Supersport kategóriában.

A Ducati legendák is felvonulnak majd az eseményen. A hírek szerint jelen lesz Carl Fogarty, Troy Bayliss, Chaz Davies, Regis Laconi és Ruben Xaus is.