2024. április 18. 12:02
KezdőlapSuperbikeAndrea Dovizioso: Razgatlıoğlu elképesztő

Andrea Dovizioso: Razgatlıoğlu elképesztő

A misanói versenyhétvégére Valentino Rossi és a teljes VR46 Akadémia tagjai mellett Andrea Dovizioso is kilátogatott.

A Superbike média stábja egyből el is kapta Doviziosót egy rövid interjú erejéig.

„Jól érzem magam, mindig élvezet ide jönni. Elég közel lakom, így motorral, barátokkal érkeztem.Ez mindig egy különleges esemény. Minden futamot szenvedélyesen szeretek. Azért vagyok itt, hogy támogassam a Yamahát és a barátomat, Rinaldit.” – kezdte a beszélgetést a MotoGP versenyző.

Megkérdezték az olasz pilótát arról, hogy mit gondol az elképesztően izgalmas 2022-es szezon résztvevőiről.

„Álvaro nagyon versenyképes, jól ismerem őt. Természetesen nagyon gyors, de ez nem csak erről szól. Nagyon jó a verseny irányításában, a gyorsulása elképesztő, normális esetben nem koptatja szét a hátsó abroncsot, így a verseny végén is nagyon jól megy. Biztosan nagyon kemény lesz az ellenfeleknek vele szemben. „

Dovizioso természetesen ellátogatott a Yamaha garázsába, így nem kerülhette el a Toprak Razgatlıoğluról szólü kérdést sem. Aki figyelte a világbajnokságot-t az elmúlt szezonokban, az tudja, hogy a török versenyzőnél nincs jobb, ha kemény fékezésekről és a határon való motorozásról van szó. Az olasz MotoGP versenyző „egyedülállónak” nevezte Razgatlioglut, csodálja a Superbike bajnokot.

Ez őrület! Nagyon nehéz számomra kívülről minden részletet megérteni” – mondta Dovizioso a WorldSBK.com-nak. „A motorozási stílusa egyedi, nagyon más, és nem értem, hogyan tud ilyen későn fékezni, például Rea-hez képest. Normális esetben ő egy nagyon keményen fékező versenyző. Őrületes, és jó látni, ahogy küzd, mert minden alkalommal agresszív az utolsó kanyarig.”

A hatszoros bajnok, Rea-ről is elmondta véleményét: „Johnny nagyon jó, jó látni ahogy küzd, és mindig belead mindent. A sebessége nem olyan, mint Álvaróé, de megvan a bajnoki mentalitása, ami jó, úgyhogy azt gondolom ez nagyon jól jön neki a szezon végéig.”

Természetesen a riporter nem tudta megállni azokat a kérdéseket sem, amikben jövőbeni terveiről faggatta Doviziosót, többek között azt kérdezte tőle, hogy szeretne-e ennek a sorozatnak a részese lenni, amire az olasz elég egyértelműnek hangzó választ adott:

„Nem, nem hiszem. 20 éve versenyzem a világbajnokságon, és ez nem a Superbike-ról vagy a MotoGP-ről szól, hanem arról, hogy jól érezzem magam és készen álljak harcolni, vagy belekezdeni egy projektbe. Azt gondolom, hogy több időt fogok arra fordítani, hogy élvezzem az életem, hogy gyakorolhassam a szenvedélyem, a motokrosszt és egyéb más dolgokkal foglalkozzak. Vannak gondolatok a fejemben.”