2024. április 19. 07:24
KezdőlapSuperbikeRea: Hoztuk, amit lehetett

Rea: Hoztuk, amit lehetett

Misanóban Jonathan Rea nem tudott győzelmet aratni, a második futamon még a dobogóról is lemaradt.

Jonathan Rea számára már a kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy Álvaro Bautista kemény ellenfél lesz a Ducati hazai versenyén, Misanóban. A pénteki hűvös FP1-et leszámítva a spanyol mindig a Rea előtt végzett.

A futamokon a különbség hatalmas volt: az első versenyen Rea 5,1 másodpercet kapott a második helyen, a Superpole futamon szintén 5 másodperces lemaradással lett harmadik, míg a második futamon 15 másodperces hátránnyal ért célba a negyedik helyen.

„Hoztuk, amit lehetett” – mondta el Rea a SPEEDWEEK.com-mal folytatott beszélgetésén. „Nem éreztem, hogy bármit is tehettem volna Álvaro ellen itt Misanóban – ő más szinten motorozott. De nem panaszkodhatok és nem is fogok. Ez van. Második, harmadik és negyedik helyen végeztünk, jó pontokkal jutottunk túl a hétvégén. „

„A Superpole verseny elején rendben éreztem magam, de amikor a tempó gyorsabb lett, nem tudtam tartani a lépést Toprakkal, ahhoz túl jó volt a ritmusa. Ezután Álvaróval küzdöttem, és ez eleinte rendben is volt, de azután elhúzott tőlem” – folytatta Rea. „Úgy érzem, kihoztam a maximumot a motorból, de ez nem volt elég. Egyszerűen állva hagytak.”

Rea az idei szezonban eddig minden alkalommal a dobogón végzett, amikor célba ért. A második futamon ez nem sikerült neki, csupán negyedik lett.

„Nem sikerült jól a rajtom. Az első kanyarban negyedik voltam, majd Toprak és Álvaro mögött mentem. Az első sorból néztem őket, amikor a 14-es kanyarban elég agresszívan küzdöttek” – mesélte az északír. „A ritmusom tulajdonképpen teljesen rendben volt, csak a kanyar bejáratoknál volt gondom. A motorom becsúszott a kanyarba, ami beszitáláshoz vezetett. Tudtam kezelni, de a tempóm nem volt elég jó, és a tapadás sem. A Pirelli különböző opciókkal való játéka itt nem segített rajtunk.”

Rea négy forduló után 184 ponttal áll, már 36 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Bautistától.