2024. április 27. 00:37
KezdőlapMotoGP10 dolog, amit biztosan nem tudtál Pol Espargaróról

10 dolog, amit biztosan nem tudtál Pol Espargaróról

Biztosan sokan kíváncsiak vagytok mivel tölti szabadidejét Pol a pályán kívül. Most elárulunk néhány titkot a spanyol pilótáról.

  1. Pol Espargaró szenvedélye a motorversenyzés, de sosem találnátok ki, milyen hivatást választana magának a spanyol, ha nem a kétkerekű versenygépek iránti szerelmének hódolna.  A fiatalabbik Espargaró testvér szívesen lenne állatorvos. Imádja az állatokat, vagy egy gyönyörű husky kutyája, aki Eina névre hallgat.
  2. 44-es rajtszáma sem a véletlen műve. Példaképe a brazil, Alex Barros, aki korábban 4-es rajtszámmal versenyzett. Mivel azonban a 4-es már foglalt volt, így Pol rögtön csinált belőle kettőt, így született meg a védjegyévé vált 44-es.
  3. Espargaró hobbija a zongorázás. Mondhatjuk, hogy rendkívül tehetséges ebben, mivel egy alkalommal elmondta, hogy ha egyszer megadatik számára, hogy királykategóriás világbajnoki címet szerezzen, biztosan koncertet ad majd a paddock tagjainak.
  4. Bár úgy tűnhet, a MotoGP-pilóták semmitől sem félnek, Polnak meggyűlik a baja a szédüléssel, így kerüli a hirtelen helyváltoztatást, mivel a mozgás felerősíti az émelygés érzését.
  5. Mint szinte minden versenyzőnek, neki is van asszisztense, aki mindenben rendelkezésére áll. Ő pedig nem más, mint Borja Gonzalez.
  6. Espargaró kedvenc színésze Denzel Washington. (Megértjük!)
  7. A legszebb emléke az, amikor 1999-ben Alex Crivillé királykategóriás világbajnoki címet szerzett. Crivillé volt az első spanyol MotoGP-világbajnok.
  8. Ha éppen nem versenyez, szívesen túrázik a hegyekben Andorrában, illetve kapcsol ki zene és napsütés társaságában Ibizán.
  9. Ahogyan bátyja, Pol is jó barátságot ápol Sergi Robertóval, Marc Bartrával és Marc Muniesával.
  10. Espargaró álma, hogy egy Honda NSR500-as nyergében bevehesse a legendás kaliforniai pályát, Laguna Secát.
Forrásmotogp.com