2024. április 26. 07:06
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Allergia ellen jó az adrenalin

Di Giannantonio: Allergia ellen jó az adrenalin

Az olasz versenyző rendkívül elégedett az időmérő edzésen elért 5. helyével, bár az utóbbi napokban megküzd az allergiával.

Fabio di Giannantonio a tegnapi időmérő edzésen a Q1-ből egyenesen a második szakasz 5. helyéig motorozott. Rosszabb eredményre számított, ugyanis napok óta allergiás tünetek gyötrik.

„Nagyon elégedett vagyok.” – kezdi Di Giannantonio.

„Nem igazán vagyok jól, mert van valami a levegőben, ami kihozta az allergiámat. Tegnap reggel óta fáradt vagyok, gyengének érzem magam és folyik az orrom – allergia. Emiatt nem vártam túl nagy eredményt magamtól, és az FP3 sem sikerült a legjobban. Nem éreztem jól magam a motoron és gyenge voltam. Végül sikerült felvennem a ritmust, a negyedik szabadedzésen már sokkal erősebb voltam, a kvalifikáción pedig nagyon jó munkát végeztünk.”

„Ami a hirtelen javulást illeti, nem változtattunk érdemben a motoron, inkább csak jobban lettem. A harmadik edzésen kipróbáltunk egy új beállítást, de végül visszatértünk az eredetihez.”

„Úgy érzem, kellően felkészültem. Megnéztem pár videót magamról, miközben vezetek. A tempóm valóban gyors. A cél az lenne, hogy az 5. vagy 6. hely környékén intsen le a kockás zászló. Kiváló eredmény lenne.”

„30 kör vár ránk, ami elég megterhelő fizikailag, emellett nagyon meleg is van. A hátsó gumik pár kör után elkezdenek fogyni. Barcelonához hasonlóan itt is érdekes futam elé nézünk.”

„Úgy gondolom az allergiás tünetek az első pár körben még zavarni fognak, de utána annyira felmegy majd az adrenalin, hogy észre sem fogom venni.”