2023. december 08. 11:15
KezdőlapMotoGPPuig reméli, Márquez még idén visszatérhet

Puig reméli, Márquez még idén visszatérhet

Nem csak versenyzőként, a Honda fejlesztésében is az egyik legfontosabb láncszem Marc Márquez. A csapatfőnök éppen ezért számítana rá még idén.

Nemrég negyedszer is megműtötték Marc Márquez továbbra sem egészséges jobb karját. Arról még nincs konkrét információ, hogy a nyolcszoros világbajnoknak mennyit kell kihagynia. Az viszont egyértelműnek látszik, hogy a Repsol Honda motorosára hosszú-hosszú kényszerpihenő vár. Legyen a kihagyás akármennyi, Alberto Puig csapatfőnök reméli, Márquez még idén visszatérhet. A visszarázódás mellett ugyanis fontos szerep hárulna rá a 2023-as motor fejlesztésében is.

Céldátumot akkortól lehet megszabni, ha a csontok elkezdenek majd összeforrni” – mondta el Puig Márquez visszatérésével kapcsolatban a spanyol DAZN kérdésére. „Ezt pedig mindenki tudja, mennyire hosszú idő is lehet. A legfontosabb hír jelenleg, hogy nem lépett fel semmilyen komplikáció, a gyógyulási folyamat pedig szépen halad.

Azért Puignak vannak vágyai Márquez visszatérését illetően. „Az orvosok azt mondták, hogy ha a csontok elkezdtek összeforrni, és nincs semmilyen komplikáció, akkor beszélhetünk majd visszatérésről. Remélem, ez még idén megvalósulhat. Fontos lenne, hogy még 2022-ben motorra ülhessen, és segíthessen a jövő évi fejlesztésekben. Ebben pedig fontos lépések vannak, amihez elengedhetetlen lenne az ő munkája is.

Márquez jelenleg úgy áll 20 ponttal csapattársa, Pol Espargaró előtt, hogy ez már a negyedik futam lesz, amit idén kihagy. A versenyteendőket a Honda tesztpilótája, Stefan Bradl látja el a spanyol visszatéréséig. A német egyelőre nem tudott pontot szerezni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)