2024. április 19. 17:17
KezdőlapMotoGPBastianini: Félig-meddig elégedett vagyok

Bastianini: Félig-meddig elégedett vagyok

Két nullázást követően Enea Bastianini bizonyára örül a Top10-es eredménynek. Az időjárás okozta nehéz  körülmények között meg pláne.

„Félig-meddig elégedett vagyok.” – kezdi Bastianini.

„A motor eleje elemelkedett a rajnál, úgyhogy igyekeznem kellett felvenni a ritmust. Kímélnem kellett a gumikat, ami szintén nem volt egyszerű feladat a nagy melegben. Próbáltam jó eredményt szállítani a csapatnak, de nem kifejezetten éreztem jól magam a motoron. Ez a 10. hely nem olyan rossz. A legfontosabb, hogy végre célba értem. Nem ért sok negatívum a futamon.”

„Ha kicsit előkelőbb rajthelyről indultam volna, képes lettem volna harcolni az 5. vagy 6. helyért, de a dobogó szerintem nem volt elérhető ezen a hétvégén számunkra. Ilyen szavakkal, hogy ‘ha’ meg ‘de’ nem vagyunk előrébb. Most Assenre koncentrálunk.”

„A másik, ami megnehezítette számomra a hétvégét, hogy a csapatfőnököm nem volt jelen.”

Alberto Giribuolának sajnos pozitív lett a koronavírus-tesztje, így kénytelen volt Olaszországban maradni.

„Ha minden a megszokottól eltérően zajlik, és mással kommunikálok a fülhallgatón keresztül, akkor valóban szembeötlő Alberto hiánya. Lassabbak voltunk, és jobban el is fáradtam. Nem kifogásokat keresek, de ezt éreztem. Sikerült végre pontot szereznem, ami kezdetnek jó.” – nyilatkozta Bastianini.