2024. április 28. 01:53
KezdőlapMotoGPMég nem teljes a kirakós - Átigazolási pletykák

Még nem teljes a kirakós – Átigazolási pletykák

Számos fals hír került mostanság napvilágra a médiában. Lássuk csak, mi igaz és mi nem az átigazolási hírekből!

Múlt héten Miguel Oliveira és a Gresini viccelt meg mindenkit, most Álex Rinset hozták összefüggésbe az LCR Hondával, Joan Mirt pedig hónapok óta egy Repsol Honda nyergében képzelik el.

Lassan mindegy egyes puzzle-darabka a helyére kerül. Annyi bizonyos, hogy Jack Miller elhagyja a gyári Ducatit, és Brad Binder csapattársa lesz jövőre a KTM-nél. Ez a hír valóban hivatalos. Mint ahogy az is, hogy a gyári Yamaha továbbra is a Fabio Quartararo-Franco Morbidelli párossal dolgozik majd. Az Aprilia sem kockáztat: Aleix Espargaró és Maverick Viñales erősíti a noalei alakulatot 2023-ban is.

Ami viszont talány, hogy Jack Miller helyét ki veszi át a Ducatinál? Felmerült Enea Bastianini és Jorge Martín neve is. Az olasz származásából adódóan érthető választás lenne, ezen kívül már 3 futamgyőzelme is van az idei szezonban. Azonban a sok nullázás, és a halványabb eredmények nem biztos, hogy őt juttatják majd a Desmosedici nyergébe. Jorge Martín szintén egy Ducati nyergében ül. Már a tesztidőszak alatt azt nyilatkozta, hogy egy álma válna valóra azzal, ha gyári ülést kaphatna.

A másik nagy kérdőjel, hogy ki kerül a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez mellé a Repsol Hondához. A legtöbbször szóba került jelölt Joan Mir, aki szintén világbajnok. A 2020-as világbajnok örülne, ha tanulhatna rendkívül sikeres honfitársától, de hatalmas felelősséggel is járna számára ennél az istállónál versenyezni.

A szatellit csapatokat illetően Miguel Oliveira és Álex Rins neve kérdéses. A spanyol pilóta állítólag tárgyalásokba kezdett az LCR Hondával, így az sem kizárt, hogy Lucco Cecchinello csapatát erősíti majd jövőre. Ezzel az átigazolással valószínűleg a fiatalabbik Márquez helyét venné át, csapattársa pedig vagy a Moto2-ből esetlegesen feligazoló Ai Ogura lenne, vagy Takaaki Nakagami.

Oliveira esetében az egyik lehetőség az, hogy Enea Bastianini helyére kerül a Gresini Ducatihoz abban az esetben, ha az olasz Jack Miller ülését kapja, vagy a Pramac Ducati nyergébe ül át. Ha nem így alakul, szóba jöhet még az RNF Aprilia csapat is Razlan Razali vezetésével, aki viszont úgy nyilatkozott, hogy olasz versenyzőt szeretne. Vajon Celestino Vietti lenne a kiszemelt?

Zarco marad a Pramac Ducatinál. Kérdés, hogy kivel ossza majd meg a bokszát : Enea Bastianinivel vagy Jorge Martínnal?

Valentino Rossi alakulata továbbra is a Luca Marini-Marco Bezzecchi felállással szeretné folytatni.

Így tehát Raúl Fernández, Darryn Binder és Alex Márquez marad a két megmaradt ülés valamelyikére az RNF Apriliánál, illetve a Gresini Ducatinál. Valakinek biztosan mennie kell.

Raúl Fernandezt szívesen látná a Ducati Gresini színekben, ahogy Razali is ragaszkodik Binderhez.

Kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentéseket.

Forrásgpone.com