back to top
2024. május 03. 09:58
KezdőlapMotoGPQuartararo: Sokkal jobban érzem magam

Quartararo: Sokkal jobban érzem magam

A Német Nagydíjon nem volt 100%-os egészségi állapotban a francia versenyző, de hétvégi holland futamra valószínűleg meggyógyul.

A sachsenringi futam után, Fabio Quartararo elmondta, hogy bár 30 fok felett volt a hőmérséklet, ő mégis megfázással küzdött. Végigköhögte a futamot a sisak alatt. A tikkasztó hőség sem tehetett jót a franciának, csak még jobban lefárasztotta a betegség miatt kissé legyengült szervezetét.

Tapasztalt pilótához méltóan, felül tudott kerekedni a nehézségeken, és megnyerte a múlt hétvégi futamot.

„Nagyon boldoggá tesz a sachsenringi győzelem.” – kezdi Quartararo.

„Barcelonában is jól mentem, de a német futam teljesen más volt. Sokkal jobban sikerült, függetlenül attól, hogy nem voltam teljesen jól.”

„Néhány nap pihenés azért kellett Assen előtt. Jó emlékeink vannak erről a pályáról. Úgy gondolom, az egyik kedvencem a holland aszfaltcsík. Szerintem jó eredményt fogunk elérni a hétvégén.”

„Tudom, hogy van még min dolgoznunk, mert az újonnan felrakott puha gumikkal meggyűlik a bajunk, függetlenül attól, hogy egyébként konstans tempóra vagyunk képesek. Nem egyszerű, mert csak korlátozott számban állnak rendelkezésünkre az abroncsok, de mindent meg fogunk tenni, hogy tegyünk egy lépést előre.”