back to top
2024. június 18. 07:12
KezdőlapSuperbikeMotoAmerica: A dobogósok véleménye a hétvégéről

MotoAmerica: A dobogósok véleménye a hétvégéről

A MotoAmerica ötödik fordulójában a regnáló bajnok Jake Gagne ellenállhatatlan volt, mindkét futamot megnyerte. A dobogós helyeken Danilo Petrucci és Cameron Petersen osztoztak.

Jake Gagne – két győzelem

„Jó hétvége volt. Mindig is szerettem ezt a pályát. Nagyon technikás, sok emelkedővel és lejtővel. Sok remek hétvégénk volt már, de ez az egyik olyan pálya, ami igazán fekszik a Yamahának, az biztos. A tegnapi nap és a sok piros zászló után elég őrült volt, de többször rajtoltunk. Ma tudtam, hogy ezek a srácok… mindenki felpörgött, és ma egy kicsit nagyobb tempót diktáltak, mint tegnap. Szóval tudtam, hogy ha az első kanyarban vezetek, akkor négy-öt körön keresztül olyan keményen kell nyomnom, ahogy csak tudom, és meglátjuk, hogy lesz-e különbség vagy sem. Szerencsére sikerült néhány tiszta kört futnom, és egy kis előnyt szereznem. Jó kis verseny volt. Elég gyorsan elrepült. Tudtam, hogy a srácok valószínűleg keményen harcolnak hátul. Örülök, hogy újra a pályán vagyok. Azt hiszem, az első pár verseny nehéz volt számunkra. Volt néhány dolog, amit végre megoldottunk a motor elejével kapcsolatban, és most végre kényelmesen érzem magam rajta. Szóval le a kalappal a csapat előtt, mert folyamatosan keményen dolgoznak. Folyamatosan fejlődünk. Tudjuk, hogy ezt kell tennünk, mert ezek a srácok is minden hétvégén fejlődnek.”

Danilo Petrucci – egy harmadik és egy második hely

„Elégedett lehetek. Reméltem a verseny előtt, hogy jobban rajtolok és és tudok Jake-kel (Gagne) menni, elég jól kaptam el a startot, de Jake és Cameron (Petersen) jobbak voltak nálam. Mindent megpróbáltam, ami tőlem telik. Az elején nem voltam igazán jó. Aztán megpróbáltam kezelni a szitálást, a motorral kapcsolatos problémákat. Az biztos, hogy ez egy nagyon-nagyon kemény hétvége volt. Az FP1-ben egész jól indult, de az edzés végén kezdődtek a problémák. Hiányzik az önbizalom, mert ilyen jellegű problémáink vannak az elektonikával, ami nem segít a jó érzésnek. Vizsgáljuk az okokat. De ez nem kifogás. Jake ma hihetetlenül gyors volt, egy másik szint. Nagy gratuláció neki és Camnek is. Elmentem mellette (Petersen), és tudtam, hogy nem tudok felzárkózni Jake-re, ezért megpróbáltam megvédeni a pozíciómat. Boldog vagyok, hogy két dobogós helyezéssel távozhatok. Alig várom, hogy Lagunába menjek, még akkor is, ha utoljára 2013-ban voltam ott a MotoGP-ben. Mintha egy másik korszak lenne. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Cameron Petersen – Egy második és egy harmadik hely

„Kemény verseny volt, őszintén szólva. Már a versenyzői társalgóban készülődve is éreztem Jake-nél (Gagne), hogy ma valami egészen mással fog előrukkolni. Az első pár körben próbálkoztam, de őszintén szólva, ő egy másik szinten volt. Nagyon kemény verseny volt. Nem akarok kifogásokat keresni, de úgy hat-hét körrel a verseny kezdete után olyan szitálsát éreztem, amit előtte egész hétvégén nem. Nagyon nehezen tudtam befordulni a kanyarokban, és a hosszabb szakaszokon sem tudtam elfordítani a motort. De ettől függetlenül két dobogós helyezéssel, egy második és egy harmadik hellyel távozunk a Ridge-ről, szóval elégedett vagyok. Őszintén szólva, szerintem innen már csak felfelé vezet az út. Jó munkát végzünk a csapattal. Nagyon sokat tanulok Jake-től. Nagyon jól érzem magam. Alig várom a szezon hátralévő részét.”