2024. április 19. 10:28
KezdőlapMotoGPLorenzo: Quartararo olyan, mint Stoner a Ducatin

Lorenzo: Quartararo olyan, mint Stoner a Ducatin

Jorge Lorenzo egyike volt a legnagyobb yamahásoknak, így pontosan átlátja az istálló mostani helyzetét. Kizárólag Quartararo szállít érdemi helyezéseket.

A háromszoros királykategóriás világbajnok szerint az ő idejében még két emberre hagyatkozhatott a gyári Yamaha: Rossira és rá. Jelenleg azonban úgy fest a helyzet a csapatnál, mintha a Stoner korabeli Ducati bokszot látnánk. Egy versenyző hozza az eredményeket, a többiek pedig egyáltalán nem versenyképesek.

„A Yamaha az én időmben egy győztes motor volt, két kiváló gyári versenyzővel. Most viszont hatalmas a különbség a két pilóta között az istállónál. Lenyűgöző, amit Quartararo bemutat. Ő jelképezi a fényt a csapatban.”

„Az utóbbi 20 évben nem volt példa arra, hogy a Yamahának ennyire ne menjen. Quartararo az egyetlen, akire lehet építeni. Ő hozza az eredményeket, versenyeket nyer, vezeti a világbajnokságot, míg más yamahás versenyzők az utolsó helyek valamelyikéért vannak harcban.  Egy kicsit Stoner ducatis éveire emlékeztet, vagy Márquezre és a Hondára.” – nyilatkozta Lorenzo.

Forrásgpone.com