2024. április 26. 20:05
KezdőlapMotoGPQuartararo: A sachsenringi győzelem fantasztikus volt

Quartararo: A sachsenringi győzelem fantasztikus volt

A Yamaha versenyzője sikeres első etapot tudhat magáénak. Nincs is szebb annál, mint győzelemmel ráfordulni a nyári szünetre.

Az egy héttel ezelőtti holland TT-ig Fabio Quartararo volt az egyetlen olyan versenyző Aleix Espargaró mellett, aki 2022-ben minden versenyen világbajnoki pontot szerzett. A MotoGP idei szezonjának első tíz nagydíja a vártnál jobban sikerült a francia számára, három győzelmet és három második helyet is szerzett.

„Rendkívül nehéz volt a szezon első fele. Főleg Katar, Argentína és Austin. Ahogy már mondtam, talán egy kicsit túl sokat panaszkodtam a végsebességre. Emiatt nem igazán koncentráltam a vezetésre. Aztán amikor visszamentünk Európába, a fontos dolgokra koncentráltam, az eredmények is nagyon jók lettek.” – jegyezte meg Fabio Quartararo.

„Portugáliától Assenig minden futamon dobogón álltam, csak Le Mans-ban lettem negyedik. Összességében tíz jó verseny van mögöttünk, ugyanannyi pontot szereztünk, mint tavaly”

Aztán jött a holland nagydíj, amely Quartararo számára kudarcba fulladt. Kétszer is bukott, illetve Aleix Espargaró orra alá is borsot tört, így a spanyolnak hihetetlen felzárkózásba kellett kezdenie, miután a francia elsodorta őt is első bukása során. Quartararónak végül teljesítenie kell egy hosszú körös büntetést a soron következő brit futamon.

Quartararo azt is elárulta, mely futamokkal volt leginkább elégedett eddig:

„A szezon eddigi egyik legjobb pillanata a portimaói siker volt. Mugellóra sem lehet panasz, mert nagy problémáim voltak azon a hétvégén, de végül a második helyen végeztem. Sachsenring azért volt fantasztikus, mert nem számítottam az első helyre egy ilyen pályán.”