back to top
2024. május 01. 16:31
KezdőlapMotoGPDarryn Binder: A Moto2-ben is boldog lennék

Darryn Binder: A Moto2-ben is boldog lennék

Darryn Binder, aki a 2021-es Moto3-as világbajnokság hetedik helyezettje, és mindössze egy győzelemmel rendelkezik, úgy néz ki, feladni kényszerül királykategóriás ülését.

A mandalikai esőben rögtön belopta magát mindenki szívébe a futamon elért 10. helyével, majd Barcelonában 12. lett. A szezon első felét követően a tíz ponttal rendelkező Binder a 21. helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Mivel azonban a MotoGP mezőnye a Suzuki bejelentett visszavonulása után jövőre ismét 22 versenyzőre csökken, Darryn Binder tudja, hogy rendkívül csekély az esélye annak, hogy a legfelsőbb géposztályban maradjon, mivel már majdnem minden hely foglalt.

„Eddig úgy éreztem, hogy talán van esélyem megtartani a helyem. Ugyanakkor természetesen tudom, hogy jelenleg több a versenyző, mint a rendelkezésre álló motor. Természetesen a lista végén vagyok, nem áltatom magam.” – kezdi Binder.

„Remélem, a nyári szünetben kiderül, hogy pontosan mi lesz a sorsom. Ha nincs lehetőség a MotoGP-ben, akkor utána kell néznem, milyen lehetőségek vannak a Moto2-ben. Ez lenne az elsődleges számomra.”

„Nem hiszem, hogy a csapat sokkal többet várt volna tőlem annál, mint amit elértem” – Talán bizonyos értelemben én is megleptem őket. Néhányan úgy gondolták, hogy jobban fogok küzdeni, mint ahogy végül sikerült. Én próbálom a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből, amit kaptam. Ha a végén ez nem lenne elég, és át kellene mennem a Moto2-be, akkor is boldog lennék, mert akkor is motorozhatnék.”

„Még ha ki is derül, hogy nem maradhatok itt, akkor is csak élvezni fogom a szezon második felét. Úgy érzem, hogy sokkal többre vagyok képes. Ki akarok menni a pályára, és el akarom érni a céljaimat. Jelenleg csak egy kis lépést szeretnék tenni ennek érdekében a nyári szünetben, kicsit fittebbé és erősebbé válni – és apránként haladni előre.”