2024. április 25. 12:24
KezdőlapMotoGPNakagami: Egy kicsit aggódom

Nakagami: Egy kicsit aggódom

Takaaki Nakagami sorsa továbbra is bizonytalan a következő szezont illetően. A nyári szünetet arra használja, hogy felépüljön sérüléséből.

Az LCR Honda versenyzője, Takaaki Nakagami Barcelonában szenvedett vállsérülést, amikor nem sokkal a rajt után bukott. A japán ennek ellenére a következő világbajnoki fordulókon, Németországban és Hollandiában is rajthoz állt, de fájdalmakkal küzdött. Sachsenringen bukott, Assenben a tizenkettedik helyen végzett.

„Most van néhány hetem pihenni. Több időm van magamra és a felépülésre.” – kezdi a japán pilóta.

„A barcelonai verseny után nem volt időm regenerálódni. Hétről hétre nagyon nehéz volt fizikailag újra megerősödni.”

Nakagami helye az LCR-nél 2023-ra még nem biztos. A Moto2-ben versenyző Ai Ogura még keresztbe tehet honfitársának Lucio Cecchinello csapatában.

„Nem gondolok a jövő évre. A következő versenyre koncentrálok. Sajnos az igazság nagyon zord. A bajnokságban a Honda az utolsó helyen áll. Ez persze egyáltalán nem segít rajtam. Mindenképpen együtt kell dolgoznunk és segítenünk kell egymást.”

„Természetesen a lehető leghamarabb szeretném tudni, hol fogok versenyezni jövőre. Nem csak októberben Motegiben, mert az már túl késő lenne. Azt hiszem, minden érintettnek érdemes lenne hamarosan döntést hoznia. Egy kicsit aggódom emiatt.”