back to top
2024. április 30. 14:40
KezdőlapSuperbikeMichael van der Mark újra motoron

Michael van der Mark újra motoron

A holland az estorili forduló FP1-es futamának korai szakaszában sérült meg, de már visszatért a pályára a BMW M1000RR-rel.

Miközben a 2022-es MOTUL FIM Superbike Világbajnokság a Prosecco DOC UK fordulóra készül, Michael van der Mark igyekszik felépülni a sérüléséből, amit Estorilban szenvedett el. A BMW Motorrad WorldSBK csapat tagja egy edzésnapot teljesített ezen a hazai pályán, Assenben.

Van der Mark eddig sérülésekkel tarkított időszakon van túl, az aragóniai fordulót kihagyta egy előszezoni edzésbaleset miatt, ahol eltörte a jobb lábát. A hollandiai fordulóra, a szezon második nagydíjára tért vissza, és mindhárom futamot teljesítette. Legjobb eredménye egy nyolcadik hely volt a 2. futamon. Estorilban azonban az FP1 első körében van der Mark a 10-es kanyarban balesetet szenvedett, és eltörte a jobb combcsontját.

A hollandot megműtötték a sérülés miatt, és azóta is lábadozik, a felépülése pedig az asseni TT Circuit Assenben lépett egy magasabb fokozatba. Hazai pályán egy napot tudott teljesíteni az edzőmotorján – szintén egy BMW M1000RR gépen -, miközben készül a szezon második visszatérésére. Öt, egyenként 20 perces etapot teljesítve VDM láthatta, milyen messze van még ettől. Részt vesz a Donington Park-i hétvégén, de nem fog versenyezni, mivel az ukrán Illia Mykhalchyk ismét a pályán lesz.

„Tettem néhány kört a BMW M1000RR edzésmotorommal egy pályanap során az asseni pályán. Elég szórakoztató volt, és megmutatta, hogy milyen messze van még az a felépülés. Ezek a tevékenységek nagyon hasznosak, és közelebb visznek a célomhoz, hogy minél hamarabb visszatérjek a WorldSBK-ba – még ha most még korai is megjósolni, hogy mikor. De rajta vagyok!” – nyilatkozta Michael van der Mark.