2024. március 29. 09:09
KezdőlapSuperbikeBaz: Egy buta újonchiba volt

Baz: Egy buta újonchiba volt

Loris Baz, a Team Bonovo Action versenyzője izgalmas napot élt át szombaton a Donington Parkban. A BMW versenyzője az FP3-ban a második helyre hajtott, de a Superpole-ban korán bukott. A verseny ezután ismét jól ment.

Rögtön a Superpole rajtjánál Loris Baz egy hatalmas balesetet okozott az 1-es kanyarban. A francia a kavicságyba dobta a BMW-jét, és a végsőkig kellett aggódnia. Majdnem az utolsó helyről kellett volna rajtolnia, de végül a 29 éves versenyző visszatért a pályára, és a 13. rajtkockát szerezte meg.

„Tényleg nagyon jó hétvégénk van. Nagyon elégedett vagyok a BMW-vel és Scott-tal közösen elért eredményekkel, az új lengőkarral és néhány más új alkatrésszel. Nagyon jó napom volt tegnap, és az FP3 is remekül sikerült” – számolt be a francia.

„Csak a kvalifikáción nehezítettem meg a saját dolgom. Elkövettem egy buta újonchibát az első körben a hűvösebb gumival.Túlságosan megnyomtam az első kanyarban, a kvalifikációs gumival sokkal gyorsabban érkeztem. Nem számítottam arra, hogy ennyivel gyorsabb leszek, mint az előző futamon, és elment a motor az eleje. Első kanyar, első kör. Így már arra készültem, hogy utolsóként kezdek.”

„Vissza tudtam hozni a motort a bokszba, és a srácok fantasztikus munkát végeztek, összerakták a motort, és lehetővé tették, hogy az edzés végén még egy kört megtegyek. Nagy köszönet az egész csapatnak. Az, hogy a 13. helyről indulhattam, nekik köszönhető.”

„A verseny rendben volt. Tudtam, hogy jó a tempóm, de jó rajtra volt szükségem. Igen, csakhogy az első kanyarban nagy volt a forgalom. Ismét vesztettem néhány pozíciót, és vissza kellett küzdenem magam. Túl sokáig tartott, mire megelőztem Andrea Locatellit, de végül megszereztem a 9. helyet és pontokat is.”

„Scott a negyedik helyen végzett, szóval boldog vagyok. Ki kell használnunk a pozitívumokat, és úgy gondolom, hogy a Top-5 vagy Top-6 is lehetséges lett volna. Vasárnap tehát újra megpróbáljuk, és már van néhány ötletünk, hogyan javíthatnánk tovább a beállításokon. Ismét nagy köszönet az egész csapatnak.”