2024. április 20. 08:45
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: A Hondának 5 hete van arra, hogy megoldást találjon

Álex Márquez: A Hondának 5 hete van arra, hogy megoldást találjon

Álex Márquez ugyan már csak egy fél szezont tölt a Hondánál, de az idény második felében még bizonyítani szeretne a gyártónak.

A fiatalabbik Márquez jövőre a Gresini csapat Ducatiján fog versenyezni. A szupersztár Marc Márquez öccse Fabio Di Giannantonio mellett áll majd rajthoz egy GP22-es versenygéppel. A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti a holland TT-n tette meg a bejelentést.

Mielőtt azonban a spanyol belevágna új kalandjába, még kilenc verseny vár rá 2022-ben az LCR Honda színeiben a királykategóriában. Jelenleg 27 világbajnoki ponttal csak a 18. helyen áll a fiatal versenyző. Legjobb idei eredménye egy hetedik hely volt a Portimaóban.

Annak érdekében, hogy  jobb eredményeket érjen el, számon kérte a japán gyártót, hogy  tegyen valamit.

„Nem csak nekem, az összes Honda versenyzőnek javulásra van szüksége. Tavaly a szezon végén jó irányba indultunk. Marc még versenyeket is nyert. Pol is ott volt a dobogón.” – kezdi Álex Márquez.

„Összesen öt hét áll a Honda rendelkezésérere, hogy kidolgozzon valamit. A júniusi barcelonai teszt adatai döntőek lesznek ehhez.”

„A problémánk nem csak a hátsó kerék tapadásával van. Az eleje sajnos túl nehéz, vagy legalábbis nem harmonizál a hátuljával, emiatt veszítünk a stabilitásból. Ezen a közelmúltban sikerült egy kicsit javítanunk, de a Hondának tovább kell dolgoznia ezen. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt.”

„Minden Honda-pilóta egyetértett, amikor elhangzott, hogy új motor érkezik az idei szezonra. A Honda is nagyon akarta. Egy ilyen helyzetben előfordulhat, hogy az előrelépés nem olyan nagy, mint reméltük. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, de mindent meg kell tennünk a fejlődés érdekében.”