2024. március 28. 15:17
KezdőlapMotorsportLuki Owen jól helytállt Donington Parkban

Luki Owen jól helytállt Donington Parkban

A hétvége folyamán nem csak a „nagyok” versenyeztek Donington Parkban. Láthattunk egy ifjú magyar színekben versenyző tehetséget is a versenypályán Luki Owen személyében, mégpedig a Brit Junior Supersport Bajnokság keretein belül.

Íme a futamok rövid összefoglalója és a Hungarian Racing Engineering Team színeiben versenyző pilóta élménybeszámolója:

Első futam

James McManus megszerezte második győzelmét a Hel Performance Brit Junior Supersport Bajnokság szezonjában a Donington Parkban, és egy intenzív, egész futamon át tartó küzdelem után ünnepelhette a győzelmet.

Óriási küzdelem zajlott a teljes futam alatt Kieran Kent, James McManus, Kieran Smith és Jack Roach között. Folyamatosan cserélgették egymás között a pozíciókat, majd Atkins és Hardie is bekapcsolódott a küzdelmekbe.

McManus vezetett az utolsó kör kezdetén, és képes volt visszatartani Atkins próbálkozásait, miközben Kent a harmadik helyre lépett, így a dobogóra állhatott.

A magyar közönség számára ismeretlen mezőnyben azonban szerepelt egy hazai versenyző is, Luki Owen a Hungarian Racing Engineering Team színeiben, aki a 2021-es szezonban a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában 3. helyet ért el. Owen végül a 20. helyen fejezte be a futamot.

„Vasárnap első versennyel kezdtem, nagyon jól elkaptam a rajtot, jól tudtam helyezkedni, nagyon sokáig 18. voltam, de sajnos az utolsó előtti kanyarba szélesen fordultam és 20. helyen végeztem. Ennek az eredménynek is nagyon örültem és vártam a következő futamot. „

Második futam

James McManus kettős győzelmet aratott a Hel Performance Brit Junior Supersport Bajnokságban a Donington Parkban, és ezzel tovább növelte előnyét a tabellán

Ismét ótiási csata zajlott az első helyért. Kieran Kent, James McManus, Charlie Atkins, Jack Roach, Ellis között az első versenyhez hasonlóan nagy harcot vívtak egymással. A végsőkig kiélezett csatában McManus látta meg először a kockés zászlót.  Atkins a második helyet szerezte meg, Kent pedig ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Hardie lett a negyedik, míg Abbz Thomas a szezon legjobb eredményét érte el az ötödik helyen.

Lukinak nem volt szerencséje a második futamon, technikai problémákkal küzdött, így végül a 32. helyen végzett, ennek ellenére nagyon élvezte a hétvégét.

„Reakcióidőm megint nagyon jó volt, de elég rosszul helyezkedtem, ezért nagyon sokan leelőztek az első körben. Utolsó előtti körben sajnos elkezdett csúszni a kuplungom, de látni akartam a kockás zászlót, ezért csúszó kuplunggal végigmentem az utolsó kört, és 32. helyen végeztem. Hálás köszönet jár mindenkinek, aki lehetővé tette nekem ezt a hétvégét, és egy álmomat váltotta valóvá!”