2024. április 19. 12:30
KezdőlapWheelieÍme Rossi óriássisakja

Íme Rossi óriássisakja

A 2024-es olasz kulturális főváros, Pesaro egy különleges emlékművel kedveskedett Valentino Rossinak, amelyet a MotoGP-legenda hétfő este ünnepélyesen felavatott.

A pesarói „Piazzale D’Annunizio” téren Valentino Rossi és Matteo Ricci polgármester hétfő este leleplezte a kilencszeres világbajnok tiszteletére készült új installációt, amely az „Un Casco da Leggenda”, az a legendás sisakot. A szurkolói roham és a média érdeklődése a nagy meleg ellenére is töretlen volt, Rossi köszönetet mondott és vidáman integetett a tömegnek.

Ricci szerint ez a világ legnagyobb sisakja, amely minden idők egyik legnagyobb sportolójához illik. A szobor állítólag több mint 400 kg súlyú és körülbelül 4×6 méteres.

Maga Rossi így nyilatkozott a rövid ünnepségen:

„Az első pillanattól kezdve nagyon tetszett az óriás sisak ötlete, mert gyerekkorom óta nagy a szenvedélyem a sisakok iránt. Azt hiszem, hogy a sisakomon lévő grafikák is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen híres lettem és ennyi rajongóm van. Nem volt könnyű kiválasztani ennek a sisaknak a dizájnját” – vallotta be Rossi.